greenmouse Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Był zrobiony flush, rośliny po raz kolejny podlane Biobizzem i... zaczęła się bieda. Mam wrażenie, że trzeba było jechać na Biohumusie + skórkach z bananów i nie kombinować z Biobizzem, bo roślinom nie posłużył.Dwie mi mocno zżółkły, popalone końcówki liści. Jedna jest wręcz bardziej żółta niż zielona, z brązowymi smugami na łodygach. Do tego, tak naprawdę, oszroniona ładnie jest tylko jedna panna (karzełek, który w tej chwili prezentuje się najładniej- najbardziej nabity i oszroniony). Kolejna roślina oszroniona tak sobie. A te dwie, żółknące, prawie wcale.Warunki takie same, a każda roślina inna i inaczej się zachowuje :/ Dzień 59/ 35 flo Panna nr1: karzełek Panna nr2: nieznacznie mniej ciemnozielona jak karzełek, troszkę mniej zwarta i zbita, wyższa, nieznacznie popalone końcówki liści Panna nr3: popalone końcówki liści, dużo jaśniejsza niż dwie poprzednie, dużo mniej zwarta Panna nr4: patykowata, jasno zielona, wpadająca w żółć, brązowy nalot na łodygach
bart85 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Hmmm moze mieszanka twojej ziemi nie wspolpracuje za bardzo z Biobizzem i dlatego problemy. Tabela rozpisana jest na ziemie ligth i all mix, a ty masz domieszke kokosu itp. Ja mam u siebie light mix i stosuje wedlug tabelki i jest gitara... Ciezko mi powiedziec co u Ciebie nie zadzialalo
SmakMaroca999 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 bart85 a co ma z tym kokos wspolnego?dzieki niemu podloze jest lepiej przepuszczalne. Kolego widzisz co robi nadmiar azotu ta roslina ktorej robia sie buraczkowe lodygi to tez ostro zblokowana mialem podobna sytuacje z Royalem w swoim GL ale zareagowalem w punkt i jakos poszlo.Wiesz co poprawic na nastepny GL ja jade na ziemi z laki praktycznie na tej lace nie ma kretowisk bo wszystkie wyzbieram stosuje eksperymentalnie kokos w mieszance z nia i dodatki typu proszek z racic lub rogow krowich i malo stosuje nawozu na wegetacje moze jedno podlanie pozniej jak jest flo dodaje growa czasem jak widze ze braki azotu sie zwiekszaja.Sam uczylem sie na bledach swoich i innych oraz podpowiadaczy w koncu wypracujesz swoja taktyke i bedziesz sie cieszyl takjak ja bo dla mnie to juz jest fajna zajawka jak dobry sport czasem z nuta sporej adrenaliny hehe. 1
bart85 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Smaku nie wiedzialem do konca po co stosuje sie kokos dzieki za uswiadomienie
greenmouse Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Smaku to podpowiedz co robić. Flush był robiony 2 razy. Buraczkowe łodygi to się zrobiły po Biobizzach. Wcześniej jak szedł sam Biohumus + nawóz ze skórek bananowych takich problemów nie było.
bart85 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Moze odstaw nawozy calkowicie i lej narazie sama wode...
Macky Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Podłoże: zwykła ziemia "do wszystkiego" + perlit + keramzyt na dno + ziemia z kokosem na wierzch ja obstawiam to za winowajcę, te ziemie do wszystkiego mają długotrwale uwalniające się silne nawozy których nie wypłuczesz
bart85 Opublikowano 9 Maja 2015 Opublikowano 9 Maja 2015 Jak tam sytuacja sie przedstawia? Jakis upek by sie przydał
greenmouse Opublikowano 10 Maja 2015 Autor Opublikowano 10 Maja 2015 Ogółem- wszystko zdycha na potęgę. Podanie najsłabszej roślinie- zgodnie z forumowymi poradami- mineralnego potasu spowodowało tylko fakt, że zdechła jeszcze bardziej i nie wygląda na to, żeby dało się ją odratować. Z 4 roślinek tylko jedna wygląda jako-tako. Wszystkie, w mniejszym lub większym stopniu, mają buraczkowe smugi na łodygach i nieładny kolor liści. Zastanawialiśmy się nawet nad kosą, żeby coś jeszcze nasadzić przed urlopem ale a ) trichomki są nadal przeźroczyste b ) nawet jeśli z rośnięciem wyrobiłyby się przed urlopem to z suszeniem nie zdążymy. Więc se stoi i... straszy. I nie wygląda na to, żeby z tego cokolwiek wyszło przy tym tempie zdychania roślinek. Dzień 72/ 48 flo Panna nr 1 vel jako-tako vel karzełek Panna nr 2 - żółknie Panna nr 3 - żółknie w **uj Panna nr 4 - trupek
Recommended Posts