gfarmer Opublikowano 11 Stycznia 2015 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Witam Za namową jednego z użytkowników forum, zakładam swój 1. GL.To jest 6-ty dzień życia roślinki począwszy od kiełkowania.Nasiono: Auto Jack Herer FEMFP: 18/6Oświetlenie: Żarówki LED 32W + 14W ( podobno )Podłoże: Na dnie keramzyt - 2cm, potem kokos - 2cm, reszta ziemia do kaktusówpH podłoża: 6,7Doniczka: 5 litrówWentylacja: Na razie brakTemperatura: 25-31 * CWilgotność: 50-65% Nawozy: Miało być bez, ale chyba będzie Biohumus do ziół Trening: Myślałem o LST, ale zobaczymy Dodatkowo: Stacja pogody, pH metr gleby i wodyKomentarze miło widziane 1
Scooby-Doo Opublikowano 11 Stycznia 2015 Opublikowano 11 Stycznia 2015 No ładnie ładnie.W końcu ktoś kto ma takie samo oświetlenie co ja Ciekawy jestem jak Ci bedzie szło z automatem przy tym oświetleniu Powodzenia 1
bart85 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Podejrzewam, ze tak dobrze jak tobie Scorp przy tej jednej 32w zarowce Bedzie fajnie, bede zagladal 1
Macky Opublikowano 11 Stycznia 2015 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Witaj Ziemia do kaktusów ? Lepsza była by do warzyw Zrób otwory u dołu boxa.
gfarmer Opublikowano 12 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2015 Witaj Ziemia do kaktusów ? Lepsza była by do warzyw Zrób otwory u dołu boxa. OK, dzięki za radę Ta ziemia uratowała moją poprzednią roślinę, więc zakładam że będzie dobra. No i mam już z nią doświadczenie, wiem kiedy trzeba podlać, nie pęka, gdy się przesuszy, ma odpowiednie pH i nawozy, jest na tyle "sypka", że roślinka łatwo buduje w niej system korzeniowy
Scooby-Doo Opublikowano 12 Stycznia 2015 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Nie ma znaczenia czy do kaktusów czy warzyw.PH jest dokładnie takie samo jak i konsystencja Dobra ziemia uniwersalna nadaje się do wszystkich roślin z wyjątkiem kwaśnolubnych.
gfarmer Opublikowano 13 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2015 Mały UP, trochę przemeblowałem w boxie, ustawiłem żarówki pod kątem, aby strumienie ich świateł się krzyżowały, zrobiłem na dole otwór i temperatura spadła o 3*C (dzieki Vito). Teraz planuję tydzień suszy i potem podsypać ziemię po krawędź doniczki i oczywiście UP
Macky Opublikowano 13 Stycznia 2015 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Skoro u dołu już jest to teraz pytanie czy u góry też jest jakiś otwór ?
gfarmer Opublikowano 13 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2015 Skoro u dołu już jest to teraz pytanie czy u góry też jest jakiś otwór ? Jest, jest. Może jestem głupi, ale nie aż tak 1
gfarmer Opublikowano 13 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2015 Fajnie bacznie obserwuje Ja twój też, na jutro masz UP-a zapowiedzianego
Recommended Posts