Scooby-Doo Posted October 21, 2014 Share Posted October 21, 2014 Witam wszystkich. Co prawda miałem nie robić GL (nigdy go nie robie) ,ale teraz zdecydowałem się zrobic inaczej. Nasiono: WhiteRussian Auto Fem Bulk Seeds (od GanjaFarmer)Podłoże: Ziemia Kwiatowa(z Biedronki)Pojemność: Donica 4LBox:Szafka 75x57x55cmOświetlenie: LED GrowLight 50w e27 (podobno 3000-3600lm) -tania żarówka Led Grow z eBay'a + CFL 40w POLUX 6400k 2400lmWentylacja: 3 watraki bod USBNawozy: Biohumus Forte firmy Agrecol-OrganicznoMineralny,Plagron TerraBloom-Mineralny ,Plagron PK13/14-Mineralny ,Hesi Boost-Organiczny ,McCream firmy Velagro-Organiczny. Dzień12 Dzień15 Dzień21Dzień25Dzień35 Dzień41Dzień45Dzień49 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted October 21, 2014 Share Posted October 21, 2014 Witaj, czas najwyższy na growloga Fajnie Ci to idzie Na przyszłość postaraj się o lepszą glebę i nie mieszaj nawozów różnych firm 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scooby-Doo Posted October 21, 2014 Author Share Posted October 21, 2014 Jakies sugestie ,pytania lub zjebki? Prosze o komentarze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted October 21, 2014 Share Posted October 21, 2014 zjebki? na życzenie w podpunktach 1. automat 2. nawozy mineralne 3. ziemia Prosze o komentarze. Roślina jak na takie warunki wygląda elegancko brawo 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
uszczelka Posted October 21, 2014 Share Posted October 21, 2014 Spooko że wreszcie ktos pokazał jak rosną tanie automaty z Bulk Seeds , szkoda że taki mały karzeł , ciekawe jak na out porosną , kupię paczkę na 2015 i zobaczymy.Odmian to mają tyle że nie wiadomo co wybrac XD 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scooby-Doo Posted October 21, 2014 Author Share Posted October 21, 2014 @Vito - No. I to jest odpowiedz . @1.Automat,poniewaz dla mnie istotny jest czas,ktory jak wiemy przy auto jest sporo krotszy.Wiadomo,ze moc bedzie troche slabsza,dlatego zawsze lece z tymi "mocniejszymi" automatami. @2.Nawozy min. poniewaz mam je z poprzedniej uprawy.Jednakze nie przesadzam z iloscia i moze dlatego roslina wyglada calkiem niezle @3.Ziemia univ.z Biedronki wcale nie wydaje sie byc taka slaba(posiada w sobie "Hydrokomplex" firmy Yara NPK 12+11+18 (Mg,S 2,7+8) + mikroelementy) i porownujac ja z ostatnia BioBizz LightMix nie widze roznicy, malo tego z uprawa w tamtej ziemi mialem problem z utrzymaniem odp.wilgotnosci. Z ta sobie lepiej radze Jeszcze raz Dzieki za komenty i rady....jak i zjebki @uszczelka - Wlasnie bralem po uwage to zeby roslinka nie byla zbyt wysoka.Teraz po LST ma ok.45cm.Gdyby nie trening byla by wyzsza (jak wiadomo) , ale nie mial bym co z nia zrobic ze względu na warunki. Wiec LST jak najbardziej musialo byc.Chociaż wole "puszczać" rośliny wolno , tak tu nie miałem wyjścia. Widziałem na 420mag.forum fotorelke z Ruskami na out. nie przekraczają 60cm.(nie wiem jaki breeder) Za to nadrabiaja mocą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 Jeżeli zależy Ci na czasie to zwykła odmiana też da radę, są szybkie odmiany do tego 14 dni wegetacji i przełączasz na kwitnienie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scooby-Doo Posted October 22, 2014 Author Share Posted October 22, 2014 O dobrze wiedzieć.Szczerze mówiąc nie zagłębiałem się ostatnio w szybkie odmiany pełnosezonówek. Vito-mógłbyś wymienić kilka ciekawych odmian ? Tylko fem I oczywiście niskich bo na tym też mi zależy.A nie chce mieć żadnych przerw pomiędzy Z góry Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 Critical Yumbolt Jamaican Dream Kritikal Bilbo Money Maker White Dragon Zapewne znalazło by się jeszcze kilka innych, np. Domina urosła mi niska i dosyć szybka. Większość odmian z genami Skunka i NL są szybkie i niskie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scooby-Doo Posted October 22, 2014 Author Share Posted October 22, 2014 Dzięki za odpowiedź. Pomyśle nad wyborem i coś ogarnę na następny raz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts