Macky Opublikowano 22 Listopada 2014 Opublikowano 22 Listopada 2014 Zamawiaj i kompletuj, tego dociągnij do końca, zawsze to parę gram będzie Źle masz ustawioną wentylację, znaczy: Ciepłe powietrze z boxa wypuszczaj górnym otworem a dołem zasysaj świeże.
StaryWyga Opublikowano 16 Grudnia 2014 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Ja na twoim miejscu bym nie tracił czasu na takie roślinki albo dodał bym kilka innych bo miejsca masz dużo a go nie wykorzystujesz ..
spokojnaglowa Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2015 Ok czas na podsumowanie: Przede wszystkim dzięki wszystkim, którzy mnie wspierali i pomagali oraz sorry, że tak rzadko dawałem posty i przez to w sumie trudno to nazwać growlogiem... @Vito zmieniłem wentylację od razu po Twoim poście, rośliny poczuły się lepiej @DonOmen hehe dzięki za dobre słowo @StaryWyga masz rację, teraz chcę posadzić 4 normalne (BigBud x White Widow) i 3 automaty (Big Bug, 2x Super Critical) *** Jakoś w okolicach Bożego Narodzenia do ścinki poszedł pierwszy krzaczek (karzeł, bardzo żywiczny). Niestety 0 fotek. mokro ok 57g sucho ok 12g. Bez curringu, po prostu szybkie, fajne, własne jaranko na okres sylwestrowo-noworoczny Wczoraj pod kosę poszły dwie pozostałe roślinki (po 48h ciemni). Teraz robię im WC -> potem ~tydzień normalnego suszenia i do weków (kupiłem zajebiste z gumowymi uszczelkami) oczywiście wymieniając im powietrze. Niestety nie zmierzyłem masy świeżego materiału, więc dam wynik suchego. Z liści przytopowych zrobię masło konopne, a z łodyg i małych bobków oliwę. BTW Pozdro @Ambasadorka Twoje przepisy są genialne (choć próbowałem dopiero kilku rzeczy); bardzo doceniam Twoje podejście do gotowania, dbania o bliskich i świadomość jak ważną rolę odgrywa tu kuchnia i świadome odżywianie. Piszesz wiele ciekawych artykułów. A teraz piszę po herbatce hehe Fotek mam tylko kilka (parę zdjęć straciłem) i to praktycznie zero konkretnych niestety: jeden z nich trochę przed ścinką słoje 1,1L, w jednym sort z jednego, w drugim z drugiego (świeże topy, włożyłem tam podglądowo, WC robię w garnkach) "GL" uważam za zamknięty. Przyszłość? Kupiłem nową żarówkę do HPSa glebę mam kozak (biobizz lightmix) Niedługo zaczynam kiełkowanie wcześniej wspomnianych pestek, a przedtem chcę zamówić donice Autopot Zacząłbym kiełkowanie już dziś, ale zbieram najpierw na tego autopota, bo nie chcę sytuacji, że będzie trzeba przesadzać do docelowych donic, a ja nie będę miał ich miał (mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi). ale to tak trochę offtopowo piszę Jak coś to założę nowego GL, ale to dopiero jak upewnię się, że chociaż raz na tydzień (max2) będę miał dostęp do jakiegoś aparatu fotograficznego. Big up!
Macky Opublikowano 6 Stycznia 2015 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Gratuluję i życzę smacznego Autopoty świetna sprawa Ciemnia 48 przed ścinką to mit Wystarczy ścinać z samego rana, i zakładaj growloga jak wystartujesz
Gość DonOmen Opublikowano 6 Stycznia 2015 Opublikowano 6 Stycznia 2015 a jednak do konca hehe. zeby ciemnia miala jakis sens to musi miec minimum 72 godz. zaznaczam minimum... jakis czarny czlowiek opisal to dobrze gdzies na YT. ps. samakoweczka
Ambasadorka Opublikowano 6 Stycznia 2015 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Cieszy mnie to życzę udanych potraw i przyjemnych faz. Przy okazji zapowiadam iż od tego tygodnia ruszam z nowymi przepisami także zapraszam.
itaka Opublikowano 6 Stycznia 2015 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Gratulacje i powodzenia w następnym growlogu
spokojnaglowa Opublikowano 7 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2015 Dzięki Z tym WC nie wiem czy nie zrobiłem błędu... bo garnki z wodą i topami zaniosłem do piwnicy w ciemne miejsce a tam jest ok 13-14 stopni. Dzisiaj jak będę zmieniał wodę to postawię je normalnie w pokoju (ok 19 stopni) w szafce. Rozumiem, że tak im będzie lepiej? Dziś nastawiłem oliwę w karafce (850ml). Leżakuje sobie, za jakieś 3 miesiące do niej zajrzę. pozdro
Gość joker Opublikowano 7 Stycznia 2015 Opublikowano 7 Stycznia 2015 smacznego tylko czemu wc ?? i rozumiem ze ten plyn to spirytus
Macky Opublikowano 7 Stycznia 2015 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Oliwa dobra sprawa, a co do wc to też jestem zdania że zbędny
Recommended Posts