Macky Opublikowano 10 Października 2014 Opublikowano 10 Października 2014 Wrzuć fotki bo bez nich to wróżenie z fusów. Ziemię od góry możesz spryskiwać delikatnie by nie robiła się glina ale też nie rób błota.
spokojnaglowa Opublikowano 1 Listopada 2014 Autor Opublikowano 1 Listopada 2014 sorry za obsówę... i proszę o przeniesienie do działu growlogi indoor, będę działał na bieżąco. pewnie najwyższy czas je przesadzić... tym razem chcę kupić ziemię jakąś uniwersalną kwiatową (ph 5,5-6,5) i wymieszać ją z perlitem (30% objętości doniczki) -> doniczki około 10-12l nie dawałem jeszcze żadnych nawozów (mam plagron: alga grow, bloom, plagron roots, humvit eko, planton k i tabletki gib co2, i jeszcze ph+ i ph-). Po przesadzeniu dać alga grow połowę zalecanej dawki? (słaby jestem w nawożeniu i nie wiem za bardzo co i jak). 23 dzień wega wrzucam fotki: #1 #2 #3 box: jak widzicie końcówki liści robią się żółte, co o tym sądzicie? za mało azotu? pozdrówki dla Was!
SmakMaroca999 Opublikowano 1 Listopada 2014 Opublikowano 1 Listopada 2014 Po pierwsze za niska wilgotnosc min to55% na wegu 65% bylo by super. Straszna susze maja na zdjeciach widac jak ziemia jest spekana.Dawno powinny byc juz w docelowych donicach.Nawozy mozna juz podawac przy trzech kompletach lisci.Pozdro i posprzataj heh!
Macky Opublikowano 1 Listopada 2014 Opublikowano 1 Listopada 2014 Cytat pewnie najwyższy czas je przesadzić... tym razem chcę kupić ziemię jakąś uniwersalną kwiatową (ph 5,5-6,5) i wymieszać ją z perlitem (30% objętości doniczki) -> doniczki około 10-12l Przesadzaj je jak najprędzej, możesz wsadzić je głębiej tak by większość gołej łodygi była pod ziemią to zmieni się w korzeń. Czemu kombinujecie jak konie pod górę z jakimiś niewiadomymi glebami ? Przecież PODŁOŻE JEST NAJWAŻNIEJSZE ! Kup dobrą glebę PLAGRON LIGHTMIX 50L i zobaczysz różnicę. Biobizza nie trzeba mieszać z perlitem, już go ma. Cytat nie dawałem jeszcze żadnych nawozów (mam plagron: alga grow, bloom, plagron roots, humvit eko, planton k i tabletki gib co2, i jeszcze ph+ i ph-). Po przesadzeniu dać alga grow połowę zalecanej dawki? (słaby jestem w nawożeniu i nie wiem za bardzo co i jak). Zostaw sobie: Alga Grow Roots musisz dokupić PLAGRON ALGA BLOOM 0.25L / KWITNIENIE Resztę możesz oddać do kwiatków ozdobnych. Jak przesadzisz to możesz podać rootsa i grow w dawkach zalecanych przez producenta. Pamiętaj jak masz Plagrona to jedziesz wyłącznie na produktach tej firmy. Następnie posprzątaj w boksie bo masz straszny burdel, podwieś ten wentylator do sufitu. Gorące powietrze masz wyrzucać do góry, nie dołem a w boksie pouchylaj otwory które możesz (okienka).
spokojnaglowa Opublikowano 20 Listopada 2014 Autor Opublikowano 20 Listopada 2014 Sorry, niestety jak dotąd nie za bardzo podołałem prowadzeniu tego GL. Do następnego ogarnę już coś do robienia fotek i powinienem dać radę. -posprzątałem w boxie (syf na fotkach spowodowany wyjmowaniem roślin), podwiesiłem wentylator blisko filtra na górze -przesadziłem do 3 doniczek (ziemia biobizz 50l, trochę jej brakło, ale dosypałem z 4l jakiejś innej i było ok podlewałem je tak: np w poniedziałek litr wody (odstanej) z 10ml plagron roots i litr wody z 3ml alga grow) / 3 donice wt śr czw pt znowu podlewanie jak wcześniej 3 dni przerwy podlewanie jak wcześniej czyli pewnie przesadziłem z tymi rootsami... nie wiem też czy ta alga jeszcze dobra czy już alga bloom lać wrzucam foty (może pomyliłem literki ABC która to która); na zdjęciach wyglądają tragicznie np A jakaś cienka, powykręcana... ale chyba nie jest aż tak źle, robione telefonem. mocno zielone, nie mają wielu przebarwień. zdjęcia przed podlaniem, dziś mam podlać, chcę dać 2l wody i alga bloom dawke zalecaną przez producenta. A B C box elo dzięki za uwagi
Macky Opublikowano 21 Listopada 2014 Opublikowano 21 Listopada 2014 Popieram przedmówcę niestety... Kombinuj kolejne nasionka i weź normalne nie automatyczne, bo tu mamy piękny przykład zestresowania automatów które już nie odżyją. Szkoda prądu na nie, więc musisz zamówić kolejne nasiona. Tylko teraz daj im dobrą glebę.
SmakMaroca999 Opublikowano 21 Listopada 2014 Opublikowano 21 Listopada 2014 mysle ze tyle starczy.Dopisuje sie do postow wyzej.
Gość joker Opublikowano 21 Listopada 2014 Opublikowano 21 Listopada 2014 a mi sie wydaje ze genetyka zrobiła swoje rob scroga
spokojnaglowa Opublikowano 22 Listopada 2014 Autor Opublikowano 22 Listopada 2014 dobra dobra, wszyscy wiemy, że piszecie tak, bo zazdrościcie mi kozak uprawy... joker jedyny prawdziwy powiedział jak jest (dzięki) prądu i czasu trochę szkoda, ale dociągnę je jednak do końca i wrzucę tu wynik... może jakieś parę gibonków z nich uciułam 😜 *** na następny raz mam na oku coś takiego /admin - cenzura, link wygasł/ x4 @Vito wiadomo, nie powtórzę 2 raz tego błędu i glebę dam od razu zajebistą /admin - cenzura, link wygasł/ mimo wszystko bardzo się cieszę z tej uprawy; dałem ciała i mam nauczkę (mam nadzieję, że nie tylko ja i inni też na tym skorzystają) trzymajcie się i powodzenia w Waszych ogrodach, bo lecicie grubo yo
Recommended Posts