Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

Recommended Posts

Opublikowano

Witam. Uprawiam w szafie 6 krzaków takich jak Jack Herer, Psicodelicia i no name od dila. Oświetlam je od nasionka 12/12, używając do tego HPSa 250 W. W tej chwili, czyli na 31 dzień życia roślinek, rosną w miarę równo, najwyższa ma ok.70 cm.Rosną w donicach 5 l.Szafa ma 175 cm i minus 20 cm (doniczka) oraz te 70 cm (roślinki), minus 30 cm ( lampa). Zostaje 55 cm.

Ile jeszcze urosną moje panny? Pierwszy raz uprawiam 12/12 od startu...i w tak małych donicach. Co mogę robić by je zmieścić bez rozbiórki  góry szafy i kombinowania?? Super scroping ??

Czy coś takiego ??Dzięki za pomoc  :trawka: Pozdrawiam

• Replies 495
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Opublikowano

Witaj, leć tak jak lecisz, gdy urosną tak że nie będą się mieścić spokojnie możesz je łamać nawet w poważnym kwitnieniu (łamałem i robiłem lst na SSH, zero różnicy a nawet łamanie trochę lepsze :)

Wrzuć fotki do galerii :)

Opublikowano

Ok. Dzięki za odp. Mimo wszystko łamanie na zaawansowanym kwitnieniu według mnie trochę ryzykowne i wolałabym tego uniknąć. Czy jest coś co mogę robić już teraz i czy to ma sens :) ?

No i czy ktoś uprawiał w donicach 5 l i 12/12 od nasionka i mógłby powiedzieć jakiej wysokości urosły? Czy one w pewnym momencie przestaną się tak szybko piąć w górę i zaczną kwitnąć,puchnąć i się rozszerzać?? ;)

Dzięki  :trawka:

Opublikowano

Czy jest coś co mogę robić już teraz i czy to ma sens :) ?

Wrzuć fotki bo tak to wróżenie z fusów...

No i czy ktoś uprawiał w donicach 5 l i 12/12 od nasionka i mógłby powiedzieć jakiej wysokości urosły? Czy one w pewnym momencie przestaną się tak szybko piąć w górę i zaczną kwitnąć,puchnąć i się rozszerzać?? ;)

Będą małe bo będzie mała masa korzeniowa.

Opublikowano

szybkie pytanko odnośnie hervest time... a mianowicie czy mogę ściąć już dorosłe główne topy i zostawić dolne by dojrzały? czy raczej ubije tym roślinkę i poczekać aż dole dorosną i dopiero ścinać ? bo nie ukrywam że mam spory problem z oceną czy to już czas czy nie... niby mam mikroskop 60x ale na niektórych topkach jest więcej brązu niż na innych a te mniejsze popcorny w ogóle nie mają brązowych :( przeczytałem tematy na forum odnośnie hervestu ale nie moge sobie z tym poradzić

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+