Macky Opublikowano 8 Marca 2015 Opublikowano 8 Marca 2015 Tydzień za późno... Ale czy przez te dwa tygodnie będzie opieka ? Bo czasami lepiej ściąć wcześniej i nie martwić się że zostały bez opieki. Sam ścinam swoje trochę wcześniej bo jedziemy na spannabis, akurat jak wrócimy będzie już wysuszone
greenmouse Opublikowano 8 Marca 2015 Opublikowano 8 Marca 2015 A ja z innej beczki:Ile czasu powinien pracować nawilżać?24/7 czy można go usypiać razem z roślinkami?Jako, że mam nawilżacz bez higrometru więc sam po zadanej wilgotności się nie wyłączy to czy np w ogóle nie lepiej (żeby ciągle nie latać i nie sprawdzać poziomu wody) dać mu np: godzinę działa, na godzinę idzie spać, roślinki idą spać, nawilżanie idzie spać. Box sobie stoi po prostu w niewielkim pokoju, więc wyciąg i tak będzie zwiększał wilgotność powietrza w pokoju i tak, a co za tym idzie również powietrza zasysanego.
Scooby-Doo Opublikowano 8 Marca 2015 Autor Opublikowano 8 Marca 2015 Ja na Twoim miejscu bym na noc wyłączał. Roślinki parują gdy odpoczywają więc jakoś drastycznie wilgotność nie spadnie.
PanikaGoryla Opublikowano 8 Marca 2015 Opublikowano 8 Marca 2015 Witam wszystkich i kazdego z osobna chce zadac pytanie dot.treningu lst w moim wykonaniu oto fotki i pytanko czy dobrze to zrobilem?>; dodam ze pierwszy raz to robilem wiec mam pewne zmartwienie;)
ganja1971 Opublikowano 10 Marca 2015 Opublikowano 10 Marca 2015 Być może głupie pytanie... Czy jesli wsadziłem nasionko na ok 3cm i kiełkiem w bok czyli tak jakby leży to listki ''znajdą'' sobie powierzchnie ?
Macky Opublikowano 10 Marca 2015 Opublikowano 10 Marca 2015 MlodySieUczy a nie przypadkiem to odgałęzienia powinno się naginać a nie liście ? ganja1971 znajdą
RedSmoke Opublikowano 10 Marca 2015 Opublikowano 10 Marca 2015 Zadam jeszcze tu jedno pytanie,będe uprawiał na torfowiskach i mam tam taki z 1,5 metra szerokości strumyk przepływajacy przez teren, chcę z niego brać wodę do podlewania. Sprawdzę jego kwasowość tylko czym tak samo jak ziemi? i czy jeżeli będzie odczyn zbyt kwaśny a wydaje mi się że tak bo w końcu płynie to przez torfowiska to czy da się taką wodę jakoś odkwasić? Może dolomit? Robił ktoś z was coś takiego?
PanikaGoryla Opublikowano 11 Marca 2015 Opublikowano 11 Marca 2015 RedSmoke zainwestuj w BioTabs'y a bedziesz mogl lac bez sprawdzania ph;)
Macky Opublikowano 11 Marca 2015 Opublikowano 11 Marca 2015 Zanim zaczniesz próbować uprawiać na samym torfie to zapoznaj się z tym tematem: TERRA o torfie i substancjach odżywczych (jest tutaj o przygotowaniu torfu) Ja bym myślał nad zmianą miejscówki lub jakieś wiadra / worki z dobrą glebą wkopane, albo worki uprawowe bez wkopywania, można przenieść roślinę ale trzeba często podlewać.
Recommended Posts