kokodzambo5 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Widzę że lecisz na powierzchni podobnej do mojej (ok 30x30x60) i aż 4 roślinki. Nieźle, będę zaglądał. Masz tam szybę, bo nie widać ? Jakby Ci się nie udało zbić temperatury to mogę rzucić niezły pomysł o ile masz już szybę. Pozdro i oby bez przypału.
BA+ON Opublikowano 28 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2012 witka! temperaturka po dodaniu wlotow nie chce sie zbic.oscyluje miedzy 27-30. rozwazam dorzucenie czwartej cfl-ki i daniu pod nie szyby. bedzie ponad 1000 lum nadto ale straty na szybie dojda tez. Kokodzambo5 co to za pomysl? lolo max 7 cm maja, a jak uzupelnie ziemie to 4-5 beda mialy. kawalek mylaru spadl mi na JH i troche sie poskrecal.ale raczej sie dzwignie. pozatym wydaje mi sie ze widze jakas mutacje u niego, sie okaze jak podrosnie. ciesze sie ze jest zainteresowanie, cenie sobie rady. bede dzialal jutro wiec mowcie jak moge polepszyc sytuacje. yol!
kokodzambo5 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Opublikowano 28 Grudnia 2012 To jeszcze nie masz szyby ? Wiesz jak Ci to zbije temp ? Jaka temp w otoczeniu boxa ?
BA+ON Opublikowano 28 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2012 no nie mam bo dociac na wymiar musze. w otoczeniu pokojowa.bo w pokoju stoi. a co to za pomysl miales?
kokodzambo5 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Trzy sposoby na zbicie temperatury w boxie (od najtańszego):1. Szyba (przyrząd do cięcia szkła +- 10zł)2. Przy wentylu wdmuchującym zrobić coś na rodzaj CoolTube'y do której będzie można włożyć wkład z lodówki turystycznej (1szt kosztuje < 5zł. 3-4 powinny wystarczyć).Dobrze jest mieć 2 wdmuchujące:- Przy jednym robimy to urządzenie które wcześniej opisałem i podłączamy ten wentyl pod jakiś potencjometr. Regulując obroty regulujemy temp.- Przy drugim nic nie robimy wystarczą stałe obroty.3. Klimatyzacja, którą postawimy obok boxa (cena jednej sztuki >100zł). Jedna z pewnością wystarczy. 1
BA+ON Opublikowano 31 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2012 hej. niezawesolo. zostawilem uchylone drzwiczki na 5 min i nie kontrolowalem. wracam a tam moj kot sie wdarl do srodka i zjadl. lemon kush toping nad 1 pietrem.ledwo co nie zjadla i pierwszego. po 3 dniach tak wyglada moze nie mam super pewnosci ale chyba widze tam 2 pedy 1 pietra jack herer nie zostal stopowany ale lisci mu brak power kush po polowie z 2 pietrta wiatrakow i jeden z pierwszego critikal+ naj mniej oberwal wszytko fajnie ale gdyby to bylo w odpiednim czasie.10 dzien zycia to zbyt za wczesnie na silny stres. zobaczymy jak to sie potoczy dalej. pewnie o pare dni jestem wstecz. tymczasem zielonego nowego roku
uciulanygiecik Opublikowano 31 Grudnia 2012 Opublikowano 31 Grudnia 2012 hehehe to Ci zrobil kotek dobrze ze nie mam skurczysynka takiego. no tam chyba widac dwa szczyciki. bedzie dobrze, troche sie spowolnia ale pare dni i bedzie dobrze. pilnuj boksa! szczeliwego
kokodzambo5 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Widzę że kot wie co dobre Zaglądam dalej i mam nadzieję że dadzą radę.
BA+ON Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2013 Lemon kush idzie. niewiem czy czasami oprocz topingu, fim sie nie zrobil bo z jednej strony jest jeden lisc a z drugiej 2. pozatym ten jedyny lisc ktory nie zostal zjedzony sie zolty z lekka robi, czyzby wyzarla juz caly azot? reszta jest w miare ok. kolejne pieterka buduja. a co do wczesniejszej mowy o mutacji jacka to jednak mylilem sie. zdjecia wieczorem postaram sie wstawic. chyba jednak zrezygnuje z prob ukozeniania czego kolwiek. tak kokodzambo, wie bardzo dobrze wczesniej akacza tez mi przytrenowala
Furion Opublikowano 3 Stycznia 2013 Opublikowano 3 Stycznia 2013 moj kot mi zerzarl kiedys 5 sadzonek ktore juz mialy leciec na spota trzeba uwazac na te lachudry ;d
Recommended Posts