Daster Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Siemanko.Chciałem przedstawić mój plan uprawy :Wymiary Boxa : 50x55x170cmmoże ciut wysoki ale nie ma innej opcjiponieważ będzie stał za meblami i nie mam możliwościszerszego zrobić...dlatego odbije to sobie wysokością Oświetlenie : HPS 400 Wmyślę że dam go w późniejszej części uprawyOprawka z 5 Świetlówek (według pomysłu aczkolwiek )Philips Economy 3yr 14 W - 800 lm2x Osram Duluxstar 21 W - 2 x 1200 lm = 2400 lmANS-lighting Electronic Energy Saver 15 W - około 600-700 lm(nie znalazłem na necie ile ma ta bańka )ELECTRONIC ENERGY SAVER 20W - +/- 1000 lm(nie wiem dokładnie pisze ze 20W mają zazwyczaj ok 1000...)Zamierzam kupić Poluxa 55 W 3500 lm xDbędzie niezły kop... 2700k ;>Wentylacja :- posiadam aktualnie 6 wentylatorków 12x12cm 12V(jestem w trakcie załatwiania innych bardzo cichych)jak już wszystko stanie za szafą i zobaczycie zdjęciajak to wygląda mam nadzieje że mi pomożecie dobrać miejscamontażu wentyliNawozy :- Mam 3 butelki BioHumusa- i na szybko kupiłem humovit extra- Florovit- przymierzam się do kupna całego zestawu Canna,ale to już bym musiał z kimś pogadaćczy by na spółe nie chciał...Nasiona : 10 x Big Bud 5 x White Widowjak na razie zasadziłem 5ale nie bardzawo sie ,,ru***y"pod tą jedną świetlówką,więc dałem je doszklarni na działce od ziomka z tego co mówił to 1 plant zgniła 2 jego stary wyrwał bo myślałże to chwast.No i 3 zostałyMoże akurat się uda !! he hePlan :- Chce zamontować HPS'a na stałe w jednym miejscu,i tylko podstawiać/zabierać ,,podwyższacze" spod doniczek(jakieś pudełka, książki... wiecie ocb)- Na początku sklece coś mniejszego na ten odbłyśnik z blachyze świetlówkami i tam trochu wega,a dopiero później pod HPS'a 400- co do zapachu nie wiecie jakie są jeszcze patenty opróczwysypywania sody oczyszczonej, albo filtrów węglowych ??(ewentualnie napiszcie koledzy jak zrobić taki filtr tanim kosztem)o tym cudownym preparacie za 33 zeta też słyszałem,ziomek mi tego nie polecał...To by było na tyle Proszę o zjebki, pouczenia, rady...Lepiej teraz mieć opier*ol niż późniejmiałbym żałować że coś zmaściłem z roślinamiZ góry dzięki za pomocPS. Dzisiaj jak będę na działeczce z ziomkiem tozrobię parę fot tych moich plancików,to powiecie co myśliciePozdro
Daster Opublikowano 25 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2009 Siemano Długo mnie nie było, wiec trzeba troche nadrobić ! Wiecie mały wałek z cyfrówką... A więc tak : 21 Dzień Roślinki już w nowych doniczkach i boxie. Sorry że nie daje w jednym poście, ale sam bym się pogubił przy pisaniu dni. Za długo sie zbierało i mam problem ;/
Daster Opublikowano 25 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2009 Planty już ciut większe : Dzień 29
Daster Opublikowano 25 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2009 Dzień 41 Mniej więcej właśnie wtedy zainwestowałem w napowietrzacz... Wsadziłem cały ,,sprzęcior" na jakieś10 cm w głąb (centralnie na środku donicy) Jak na razie muszę powiedzieć że efektów nie widzę... Może akurat na flo da rade i będę mógłWam polecić.
Daster Opublikowano 26 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2009 Dzień 47 Uffff... skończyłem ;]
Daster Opublikowano 26 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2009 Wpadłem na pomysł zrobienia klonów, więc zabrałem się do tego : - kupiłem ukorzeniacz uniwersalny, - owinąłem miejsca ścięcia odrostów gazą i taśmą, - od 2 dni płuczę glebę samą czystą przegotowaną wodą (czasami podlewam tanią gazowaną z kałlanda, która ma dużo CO2 ) Oto przygotowanie odrostów : Dowiedziałem się na haszyszu że nie należy poddawać klonów intensywnemu naświetlaniu, ponieważ będzie lipa. Jeśli ktoś już to kiedyś robił i zna się na tym, to proszę ogromnie o pomoc, ponieważ słyszałem że big budy się trudno ukorzenia... ELO !!! :buch:
Daster Opublikowano 28 Lipca 2009 Autor Opublikowano 28 Lipca 2009 Dziś pierwszy raz po długim okresie siadam do kompa... Spalił mi się zasilacz i wszystkie graty w środku. Komp do wymiany. Nic nie wytrzymało ;/ Straciłem wszyyyyyyystkie zdjęcia moich roślin. Trochę mi ich szkoda bo było tego dużo. Qrwa trudno... mój błąd A teraz dodam obecne zdjęcia moich panienek :
Daster Opublikowano 31 Lipca 2009 Autor Opublikowano 31 Lipca 2009 Cytat ile mają dni ? Hehe nareszcie ktoś odpowiedział Ile mają dni ? Hmm powiem Ci tak : nie liczę... ;] Ktoś mi kiedyś powiedział, żeby nie sugerować się czasem bo to różnie bywa. Cały czas patrzę na włoski... Jak skończyłem z klonami to jeszcze parę dni potrzymałem weg. Czyli gdzieś mniej więcej miesiąc... Cytat do dupy ta siatka jest zrobiona i wszystkie szczyty powinny być na równym poziomie Widzisz robiłem to co trzeba żeby było im jak najlepiej. Planty zaczynały powoli zbliżać się do lampy więc musiałem je jakoś zatrzymać. Nic konstruktywnego mi do głowy nie wpadło, więc wymotałem na szybkości siatkę... Muszę powiedzieć że cały czas trochę rosną, więc myślę że się wyrówna i jeszcze zapełni siateczkę ;D :buch: Dopiero później wpadłem na taki pomysł: Wystarczy że lookniesz na początkowe zdjęcia. Podniosłem boxa o te 40 centów i powiem Ci że bardzo pomogło. Nie mam możliwości zrobienia szyby, ponieważ ściany to cienka dykta, na której gwoździe nie za bardzo by się trzymały. Elo. Aha. Nie wiem czemu miałbym zmieniać fotosika na jakiś zagraniczny, wydaje mi się że jest dobry, a poza tym przyzwyczaiłem się Pozdro !
Recommended Posts