Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Recommended Posts

• 2 tygodnie później...
  • Replies 1,4 tys.
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Opublikowano

Mam pytanie ktorego nie wyjasnil post " Twoje prawa w razie kontroli". Sytuacja jest taka zatrzymuje mnie patrol Policji rozpoczyna ogolne przeszukiwanie. Zawartosc plecaka kieszeni kurtek itd. Czy maja prawo zabrac nas na komende i dokonac rewizji osobistej do naga (tzn zdjac nawet bokserki jesli jest podejrzenie ze trzymamy tam palenie a wiekszosc mi znanych osob tak robi szczegolnie gdy ilosc jest wieksza) Jesli maja takie prawo jak bronic sie przed tym i mozliwie opoznic to lub w ogole nie zezwolic na takie czyny... Rozumiem ze jesli odmowie a zostane do tego zmuszony nawet jesli znajda narkotyki moge pozwac zuchwalych fukcjonariuszy do sadu?

Opublikowano

Podczas legitymizowania (spisywania) pałkarz powinien się przedstawić, podać jednostkę której podlega, umożliwić Ci spisanie numerów z legitymacji, podać podstawę faktyczną i prawną (powody) zatrzymania i legitymowania Ciebie...

W praktyce powiedziałem:

-'Nawet się pan nie przedstawił'

-'Co ku*wa głuchy jesteś nie słyszałeś!'

Przy przeszukaniu tez powinni mieć podstawę prawną i faktyczną, jednak dla nich taką podstawą jest to, że "dziwnie wyglądasz, podejrzanie wyglądasz, dziwnie idziesz, dziwnie mówisz, albo dziwnie mało mówisz itp, itd....'

Aha przy przeszukaniu masz prawo wziąć sobie świadka - przypadkowego przechodnia, aby był świadkiem przeszukania i tego, że nic Ci nie podrzucili....

Z tych najważniejszych to chyba wszystko....

:peace:

Opublikowano

tak moga, nawet nie musza brac na dolek, moga to zrobic w busie a i oczywiscie sa przypadki ze na srodku drogi karza ci sie rozebrac i nie masz nic do gadania.

Opublikowano
Osoba przeszukująca nas powinna pamiętać o prawie do poszanowania przyrodzonej i niezbywalnej godności człowieka (art. 30 Konstytucji), zakazie nieludzkiego i poniżającego traktowania (art. 40) oraz prawie ochrony życia prywatnego (art. 47).

myślę, że "na środku drogi" kwalifikuje się do tego

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+