sseedsman Opublikowano 3 Lipca 2012 Opublikowano 3 Lipca 2012 Witam Powoli zacZolem sobie robić boxa o wymiarach 45x45x80 .. Zastanawiam się jakie oświetlenie zamontować do takiego małego boxa bo hps chyba nie ma sensu ? A światła potrzebował bym tylko na 1/2 rośliny bo na tyle box pozwoli .. Cytuj
dr LSP Opublikowano 3 Lipca 2012 Opublikowano 3 Lipca 2012 Ja bym wsadzil tam hps 70 lub CFL 125.. Policz na kalkulatorze ilosc lm.. Bedziesz wiedzial. Cytuj
dr LSP Opublikowano 3 Lipca 2012 Opublikowano 3 Lipca 2012 Zamiast 10k dac 8k jeszcze nie bedzie tragedii... Dobrze obij boxa aby strata lm byla jak najmniejsza... Cytuj
Taharri Opublikowano 8 Lipca 2012 Opublikowano 8 Lipca 2012 Siemka, pomalutku przygotowuje się do pierwszej uprawy w boxie, a raczej micro box.Wymiary:45 cm- wysokość20x45 cm- szerokośćZbudowałem skrzynkę z desek i kartonu, najpierw wykonałem z desek skrzynkę, nie montując tej dużej, deski. Wsadziłem skrzynkę do kartonu, wyciąłem w kartonie drzwiczki a na końcu wypełniłem sreberkiem. Teraz chciałbym zamontować 2 wiatraczki z komputera, i oświetlenie.Pytanko do was, w jakich miejsca umieścić te wiatraczki? I jakie lampki najtańsze proponujecie. Co do lamp, możecie podawać linki do allegro, bo z neta mam zamiar zamawiać.box będzie w piwnicy, tam jest zawsze chłodno ok. 20/19 C, martwić się że w boxie będzie za niska temp. ? Ile roślinek tam upcham, i jakie doniczki.Przepraszam za takie banalne pytania, ale w końcu od tego ten temat jest. Pozdrawiam.ZDJ BOX'a : Cytuj
@d@ms Opublikowano 8 Lipca 2012 Opublikowano 8 Lipca 2012 o CenzurA piekarnik ktos robi w foli aluminiowej Cytuj
Taharri Opublikowano 8 Lipca 2012 Opublikowano 8 Lipca 2012 Odbija również światło, nie mam funduszy na lepsze wykonanie. @ @d@ms, ale kurde, tak w jakimś poradniku przeczytałem, że taka folia starczy :< Cytuj
@d@ms Opublikowano 8 Lipca 2012 Opublikowano 8 Lipca 2012 już lepiej jakbyś białymi kartkami do drukarki okleił Cytuj
Taharri Opublikowano 8 Lipca 2012 Opublikowano 8 Lipca 2012 Dobra to folie zamienię na farbę matową. A co z moimi powyższymi pytaniami? Cytuj
uciulanygiecik Opublikowano 9 Lipca 2012 Opublikowano 9 Lipca 2012 wdmuchujący na takiej wysokosci na jakiej beda sie konczyc doniczki, wydmuchujacy na przeciwleglej sciance na samej gorze. lampy to tylko swietlowki kompaktowe. ilosc sam sobie oblicz masz do tego kalkulator na forum. max 2 lowrydery Cytuj
WUJA TEHACJUSZ Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 SMOKER FACE dzieki wielkie za odpowiedz Cytuj
Recommended Posts