7zbóż Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Witam zakupłem ziemię firmy "HolLas" podłoże kiwatowe. Zawiera dawkę startową nawozu. ph 5.5-6.5 nawóż NPK+Mg (14-16-18)+(5):0.8 kg/m3 czy moge spokojnie do tej ziemi wrzucić pestki ???
badgrass Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Wydaje mi się że tak, raczej nie ma żadnych przeciwwskazań.
Lucjan Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Do zwyklych outdoorowych odmian wystarczą mi Doniczki 20L ? Bo wydaje mi sie ze bezpieczniej wkopac donice, zrobic jakies male dziurki, by nadmiar wody mogl uciekac..... A krety i inne dziadostwa zostawily w spokoju planciki. Chyba ze wiaderka bez dna ?Jakie nawozy jeszcze na Outa ? Biohumus, Planton, rippen (moze), polecicie cos jeszcze ?
upp Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Lucjan taki staż na forum a pytania jak zielony grower . ta 20L starczą , kret nie tyka chyba ze mu bedzie po drodze a czy wkopac czy nie to zalezy od miejscówki Twojej sa miesjca gdzie kazde parenascie cm robi róznice w ukryciu . pozdrawiam
Lucjan Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 upp wiem że to było głupie pytanie, ale jesli ktoś nie jest zainteresowany danym zagadnieniem, to nigdy nie zwraca uwagi na to . Plusem jest to ze zawsze mozna planta wykopac i przenieść.... No nic, Pomyśli się. Dzieki
7zbóż Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Opublikowano 24 Kwietnia 2013 co sądzicie o nowej odmianie northern passion ? a posiadam pestke "opium" znacie tą odmiane ??
afia Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 northern passion,osobiście nie miałem przyjemności poznać tej odmiany,warta uprawy na oucie.A co do opium to też myślę że przy ładnej pogodzie jest w stanie dojść
nolik Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Siema! kupiłem 4 nasionka od seeds.trawka.org konkretnie to 2x AK47 Feemizowane i 2x Easy Sativa. Mam pare problemów 1.Ile trzymać nasionka w doniczce na parapecie? 2. Byłem w ogrodniczym i sklepowa powiedziała mi że mają ziemię o ph 5,5 do 6,5, nadaje się ? 3.Z takim ph jest konieczne kupienie dolomitu ? jeżeli już tak to ile litrów kupić ? 4.Azofoska - konieczna przy 1 mojej uprawie, boje się żebym nie popalił roślin 5. Ile litrów na jednego krzaka ziemi dawać ? Ile do auto i ile do pełno 6. Biohemus - potrzebny ? jakie sa inne nazwy bo w ogrodniczym nie wiedzieli co to jest albo nei mieli , w którym tygodniu zaczać stosować ? Można go kupić w netto albo biedronce? 7.Kamienie zwykłe na spód czy kamerzyt czy jak się to tam nazywa? 8.Gdzie najlepiej zasadzić, na polance w lesie czy w krzakach gdzieś?
badgrass Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 1. aż roślinki wraz z korzonkami podrosną trochę 2. tak 3. nie4. tak 5. ile chcesz i tak pociągnie później ziemię ze spota (5-10) 6. jakiś na weg do roślin zielonych 7. ja nie stosuję 8. im więcej słońca tym lepiej
Recommended Posts