jondrko Opublikowano 29 Maja 2012 Opublikowano 29 Maja 2012 Dziki/saarny, ale w razie w zmień miejscówkę
Marcin1523 Opublikowano 30 Maja 2012 Opublikowano 30 Maja 2012 Jeżeli pogoda jest taka że co kilka dni regularnie pada deszcz to jak nawozić rośliny tak by ich nie przelać?
Qbaa Opublikowano 30 Maja 2012 Opublikowano 30 Maja 2012 Podlewasz taka samą dawką nawozu, tylko z mniejsza iloscią wody lub bez wody. Wybór należy do Ciebie.
Qbaa Opublikowano 31 Maja 2012 Opublikowano 31 Maja 2012 Zle przeczytalem Twoj post i zle to napisałem. Z autopsji wiem, ze mozna lac sam nawoz. Na zeszłoroczny outdoor, złożyło się tak, że w okresie wegu zdarzyły się 2 tyg pochmuro-deszczowych dni. Na spota chodziłem w tym czasie X razy i lałem sam nawóz bez wody, bo nie miałoby to sensu. Nie rozcieńczałem go. Problem i jego rozwiązanie tkwi w tym, że planty dostawały Biohumusa a jest to nawóz organiczny. Pewnie dlatego pomidory miały się całkiem dobrze. Wszystko co jest napisane wyżej jest prawdą!!
kubolelum Opublikowano 31 Maja 2012 Opublikowano 31 Maja 2012 stary biohumusa nie da sie przedawkować ale nie powiedział bym iż ogólnie można lać wszystko bez rozcenczania . jak już tu jestem to : kurza kupę sypne na wierzch to sie ona rozpusci i da efekt ? czy konieczne bylo ja wymieszac z ziemia wczesniej .
Marcin1523 Opublikowano 31 Maja 2012 Opublikowano 31 Maja 2012 To mówicie że organiczne można lać ze zwiększym stężeniem tak? Tylko chemie trzeba ścisło pilnować
kubolelum Opublikowano 31 Maja 2012 Opublikowano 31 Maja 2012 tak marcinie . biohumusa o ktorym mowimy mozesz lac w roztworze 100% a jak Ci sie uda to i 500% . chodzi o to że one się powoli rozkładaja i sa jak sama nazwa wskazuje organiczne. (przynajmniej biohumus ) teraz mi sie przypomniało że dajmy na to taka gnojówka z pokrzyw która też jest organiczna oczywiscie bo robisz ja sam . leje sie w roztworze 10% bo wieksze ilości mogły by grozić przenawożeniem . czyli wsumie wracajac do twojej odpowiedzi Marcinie . Można lać ale najpierw lepiej poczytać troche . ale popisałem się
purpurathc Opublikowano 1 Czerwca 2012 Opublikowano 1 Czerwca 2012 siema mam takie pytanie " CO TO JEST TEN DOLOMIT ? "
Qbaa Opublikowano 1 Czerwca 2012 Opublikowano 1 Czerwca 2012 Ciężko wpisać w google dolomit badz dolomit+konopia?
Recommended Posts