patrol Opublikowano 21 Września 2011 Opublikowano 21 Września 2011 Pewnie lepiej krytykować kogoś za to że chciał coś sprawdzić i nabrać większego doświadczenia w teorii niż tylko słuchania w większości niedoświadczonych growerów że"nie da rady".Chcę zrobić foliaka z grubej folii i postawić rośliny an powiedzmy 15cm styropianie będzie to jakaś izolacja donice też nim obuduje, do foliaka wstawię znicze i regularnie będę rośliny spryskiwał teldorem.Zastanawiałem się też nad białą agro-włókniną podobno przepuszcza promienie słońca choć nie wiem czy to dobry pomysł?
lampa Opublikowano 21 Września 2011 Opublikowano 21 Września 2011 nie no próbuj, może jakimś cudem się uda. Ja nie daje szans, jednak trzymam kciuki. Powodzenia jedyne moje sugestie, to raczej cienka folia, bo gruba wcale dużo lepiej nie wyizoluje, a napewno dużo mniej swiatła przepuści
afia Opublikowano 1 Listopada 2011 Opublikowano 1 Listopada 2011 mam pytanie,mino wicie czy jak gleba na outdoorze ma "dobry" odczyn ph to gdybym miał jakieś nawozy z wyższej półki to nie musiał bym tyle ziemi ze sklepu kupować np. dał bym na roślinę z 10 litrów lub mniej ale nie AF
lator Opublikowano 9 Listopada 2011 Opublikowano 9 Listopada 2011 to super, dzieki pogoda tez raczej byla pod koniec sloneczna takze nie spodziewalem sie plesni, ale lepiej sie zawsze upewnic
cheton Opublikowano 7 Grudnia 2011 Opublikowano 7 Grudnia 2011 Mozesz je nawet dwa miechy wegowac w boxie przed wysadzeniem, a to i tak nie wplynie na to, ze zaczna szybko kwitnac i dojda.Tlumaczone od lat, jednak jeszcze nie pojete jak widac...
rabarbar Opublikowano 12 Stycznia 2012 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Świetny wybór, mega palenieKoszty ziemi nie są duże a naprawdę warto, taka ziemia spod pokrzyw też nie jest pewna, ja w tym roku myślałem że będzie idealna bo pokrzywy były konkretne a okazało się że po przeschnięciu nie nadawała się do niczego. Worek 80l poniżej dyszki znajdziesz.Im dłużej przytrzymasz w domu tym pewniej że przymrozki nie zaszkodzą rośliną, jak będziesz wysadzał w maju to nie ma sensu zbytnio trzymać w domu, chyba że do momentu wyjścia rośliny z ziemi.Jeśli roślina nie będzie w torfie rosła, tylko w okół będzie to możesz sypać.Pół metra może być, to jest tylko kwestia tego czy nie będą sobie słońca zasłaniały jak podrosną.
Cielak Opublikowano 12 Stycznia 2012 Opublikowano 12 Stycznia 2012 A wedlug mnie ziema z pod pokrzyw moze byc lepsza niz taka tania sklepowa, ja sie o tym przekonalem podczas ubielgego outa. Jesli nie masz za duzo kasy to kup troche ziemi i wymieszaj z ziemia pokrzywowa. Peski mozesz odrazu wsadzac w ziemie na spocie, tylko uwazaj na pogode aby deszcze nie wyplukal nasion. Najlepiej na sam poczatek nakryc butelka.Na slimaki slimakol lub inny preparat/ trociny. 0.5m spokojnie wystarczy. powodzenia
a b c Opublikowano 13 Stycznia 2012 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Dzięki chłopaki, a co do trocin słyszałem że skwaszają ziemie. Myślę potrzymać roślinke 10 dni w domu przed wsadzeniem, będzie bardziej samodzielna; )
Cielak Opublikowano 13 Stycznia 2012 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Jesli masz mozliwosc to pewnie ze przetrzymaj, a te trociny to poprostu rozsyp troche dalej od rosliny, ale preparat na slimaki i tak obowiazkowo
Cielak Opublikowano 14 Stycznia 2012 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Nie musisz trzymac w domu, mozesz wykielkowane sionka odrazu w ziemie na spocie wsadzac. Obetnij butelka, zrob kilka dzior na powietrze i przykryj na poczatkowe dni zycia roslinki. Taka fola mysle ze to cos podobnego.
Recommended Posts