cheton Opublikowano 29 Maja 2011 Opublikowano 29 Maja 2011 Jeszcze z miesiac mozna spokojnie wysadzac rosliny, jednak nie ma to wiekszego wplywu na to, kiedy one zakwitna.Jak bedziesz mial szczescie, to Ci grapek dojdzie, choc nie jest to typowo outdoorowa odmiana i ja bym wybral inna.
Atropos Opublikowano 29 Maja 2011 Opublikowano 29 Maja 2011 Panowie mam pytanko posiadam ziemie substral do roślin balkonowych z minerałami i kremzytem o ph 5.5.-6. kiełki są gotowe i czas wrzucić do kubeczków jednak ze na chwile obecna nie posiadam dolomitu ... moge tutaj zastosować trick z skorupkami jajek // czy może ph ziemi wystarczy // na razie oczywiście chodzi mi o kubeczki. ps dziś wieczorem musiał bym wrzucić kiełki do ziemi ...
m45on Opublikowano 29 Maja 2011 Opublikowano 29 Maja 2011 Mam pytanie, a mianowicie co myślicie o wysadzeniu Sativy na oucie do doniczki 20L. Czy nie za mała doniczka? Dodam ze odmiana Sativy to Africa kwazulu
zjarany Opublikowano 31 Maja 2011 Opublikowano 31 Maja 2011 Siema Mam do dyspozycji zajebisty tunel foliowy i mam zamiar zasadzić tam 5 hindu kushy AF Z racji braku doświadczenia mam do was kilka pytań: Czy doniczki mają być z drenażem (dziurami na dnie)? Mam biohumusa zwykłego i forte, gnojówke, i planton K. Czy jest w ogóle sens podlewania biohumusami sokoro to af? Gnojówką podlewać na wega, na flo, czy w ogóle? a jeśli już to w jakich ilościach i co ile czasu? Zrobić jakąś mieszanke do donic czy samą ziemie pH 5,6-6,5 z keramzytem na dnie i ewentualnie dnojówką? Chyba nie musze dodawać dolomitu gdybym dawał tylko ziemie.(?) Narazie to tyle jak coś sobie przypomnę to napisze Z góry dzięki za odpowiedź Pozdro
cheton Opublikowano 31 Maja 2011 Opublikowano 31 Maja 2011 "Czy doniczki mają być z drenażem (dziurami na dnie)?"A jak inaczej?"Czy jest w ogóle sens podlewania biohumusami sokoro to af?"Jasne."Zrobić jakąś mieszanke do donic czy samą ziemie pH 5,6-6,5 z keramzytem na dnie i ewentualnie dnojówką?"Keramzyt na wierzchu ziemi sie kladzie."Chyba nie musze dodawać dolomitu gdybym dawał tylko ziemie.(?)"Nie.
nktola Opublikowano 1 Czerwca 2011 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Witam!!! Zostałem okradziony z kilku krzaków i chcę zapytać jak przesadzić reszte? Nie są one już takie małe (największy z 40cm). Normalnie do dużych donic? Jaka donica wystarczy? wszystkie drzewa mają około 40dni od kiełka. Nie wiem właśnie w jaki sposób je przenieść na innego spota...
zjarany Opublikowano 1 Czerwca 2011 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Dzięki cheton A jak z tą gnojówką? dawać ją od początku czy dopiero puźniej?
Recommended Posts