mamamakota Opublikowano 26 Maja 2010 Opublikowano 26 Maja 2010 Czyli żeby roślinki zdrowo rosły musze podsypywać je czymś co "zasaduje" ziemie ?? Czym np. ??
mamamakota Opublikowano 26 Maja 2010 Opublikowano 26 Maja 2010 Pytanie nie do tematu ale nie wiedziałem gdzie go zadaćJak dołączyć zdjęcie do postu ?? Np. zakładając pamiętnik nie starczy mi te 500kb wydzielone, a też nie chce zamieszczać linków do serwisów typu fotka z tymi zdjęciami.
gavlas Opublikowano 27 Maja 2010 Opublikowano 27 Maja 2010 Mam pytanko , posadziłem 3 sztuki diselrydera do doniczek 0,5l . Trzymałem je w boksie, ładnie sie rozrosły. Docelowym planem było wysadzenie ich na outa. Roślinki powinny na dniach pokazać płec. I tu sie rodzi moje pytanie. Czy jeżeli przesadze je po pokazaniu płci do dołka np z 5-10 litrami ziemi czy to pomoze im , czy raczej juz jest za późno . Wedle mojej opinii pomoże, ale wole zapytać. Dzięki za pomoc
Xbass Opublikowano 27 Maja 2010 Opublikowano 27 Maja 2010 Zależy od slonca... U mnie rosna od okolo 1,5 miecha na dworze i maja sie dobrze ale teraz akurat jak kwitna nie ma slonca. Nie wiem po co ludzie daja donice na oucie dolek+troche ziemi kupnej+sadzonka+dolomit+nawozy i drzewko czuje sie jak w wodze ryba.
IwannaGrow Opublikowano 27 Maja 2010 Opublikowano 27 Maja 2010 Pogode mamy naprawde marniutką. Martwie sie o moje palemki
mamamakota Opublikowano 27 Maja 2010 Opublikowano 27 Maja 2010 Niedawno wysadziłem roślinki na spota, są tam sosny więc będą mi zakwaszały glebe, czy myślicie że dobrze by było podlewać je już po tygodniu od wysadzenie, mieszanka wody i dolomitu ?? Półtorej nakrętki dolomitu na litr wody i każda roślinke podlewać np. co 2 tygodnie po półtorej litra na krzak, co o tym myślicie ??
L@ska Opublikowano 27 Maja 2010 Opublikowano 27 Maja 2010 jesli innego spota nie masz... mysle ze to rozwiazanie moze wypalic, jezli nie to mozesz w doniczkach lub ziemie wsypac do worka
Xbass Opublikowano 27 Maja 2010 Opublikowano 27 Maja 2010 albo wymieszac dolomit z ziemia ale proporcji to ci nie podam bo dostalem od kumpla i mowil mi tylko jak rozrobic z woda.
Recommended Posts