Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Recommended Posts

• Replies 46
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Opublikowano

zdecydowanie mieszac chyba ze nie masz mozliwosci to na wierzch posypac :) lub zamieszac z woda :)

Opublikowano

ja dolomit sypałem na ziemie w doniczce potem podlałem i dolomit spływał razem z wodą w głąb ziemi możesz posypać albo pomieszać jak chcesz

Opublikowano

dawaj go w ilości jedna łyżka stołowa na litr ziemi.... jeżeli mieszasz :roll:

• 4 tygodnie później...
Gość ziololecznictwo
Opublikowano

czy przedawkowanie dolomitu moze miec jakies skutki uboczne?

bo wysypalem sloik dolomitu na 3 dolki [zmieszalem z krowiencem i miejscowa ziemia, bo zdaje sie, ze calkiem niezla]. kazdy tak mniej wiecej 40x40cm i pewnie podobnie glebokosci.

Gość ziololecznictwo
Opublikowano

pamietam z zeszlego roku, ze cos czytalem o dolomicie, ze w sumie to jak sie przedawkuje to nie jest takie grozne, bo i tak powyzej 7 czy 7,5 nie podniesie ph

to prawda?

Opublikowano

No i co z tego, po przedawkowaniu będą strasznie źle rosły. 7 ph to za duzo, ja jak przedawkowałem to bardzo było po nich widac ze cos nie tak jest z ph, plukanie nic nie dalo, musialem przesadzic do innej ziemi.

Opublikowano
7 ph to za duzo

Nie zgodzę się ... co prawda, wg mnie to górna granica ph, ale rośliny w takim odczynie ph dają radę...... i to całkiem nieźle 8)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Daj tak z 10 - 12 porządnych łyżek dolomitu na te 20 litrów. Najlepiej wymieszaj dolomit z glebą, dolomit działa dosc szybko, dużo szybciej od wapna, po tygodniu pH powinno się podnieść. Po drugie to jest za późno na sadzenie outa, chyba, że to lowryder, pozdro

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+