CannaFans Opublikowano 24 Listopada 2024 Opublikowano 24 Listopada 2024 Od dawna czytam grupy o uprawie konopi na facebooku. Pośmiać się można bo same matołki tam głupoty piszą. Ale nie o tym chce pisać, Zauważyłem że strasznie dużo ludzi ogłasza się tam ze sprzedażą marihuany, takiej normalniej z thc nie jakiegoś shitu cbd. Jest tego dosłownie masę, wcinają się tacy w rozmowy z ofertami np. "miasto warszawa dobre ziółko" albo "dobry zielony brokuł" i takie tam, każdy wie o co chodzi. Sam nie kupowałem od takich ludzi ale ciekawe czy ktoś korzystał. I jak to możliwe że to po prostu działa. Obserwuję to zjawisko od wielu lat. Facebook ma to w dup** i Policja najwyraźniej też bo jak by się tym interesowali to by zgłaszali to do facebooka np. chcieli by pozyskać dane jak IP i by to było likwidowane, znaczy się konta takich osób. A tak nie jest i działa. Macie zrzutkę z ekranu, na samym dole jest diler z facebooka: Cytuj
Macky Opublikowano 24 Listopada 2024 Opublikowano 24 Listopada 2024 Jako porządkowy tego forum dbający o dobrą widoczność naszych treści w google dodałem do twojego tematu tagi. Ogólnie temat ciekawy, osobiście omijam social media typu Facebook i Instagram ale temat mnie zaciekawił. Myślę że Polska społeczność z FB sama sobie zrobiła legalizację marihuany do stopnia sprzedaży 😂 Polska to jednak dziki kraj wpadający z jednej skrajności w drugą. Może tego typu zachowania napędzą drogę do legalnego zioła w Polsce Cytuj
Rysiu Opublikowano 25 Listopada 2024 Opublikowano 25 Listopada 2024 Znajomy w zeszłym roku kupował z allegro. A w zasadzie jego sąsiad. Jakieś moon rocks, czy coś takiego. Pokazywał mi aukcje. Pisało chyba, że medyczna cbd bez thc. A może i nawet takiego opisu nie było. W komentarzach ludzie pisali, że dobrze klepie, super towar itp. Mówię mu, że nie możliwe żeby to było normalne zioło. Że na bank coś medycznego. Ten jego sąsiad to zamówił i zjarali się strasznie. Mówił, że normalne zioło. Aukcja szybko zniknęła, ale po dwóch dniach pojawiła się pod innym nickiem. Zastanawiam się do dzisiaj, jak do tego allegro podchodziło. I że ktoś się nie bał czegoś takiego przez allegro sprzedawać 🙂 Cytuj
CannaFans Opublikowano 25 Listopada 2024 Autor Opublikowano 25 Listopada 2024 A te aukcje allegro i olx z ziołem widziałam, myślałem że sprzedają tam przemysłówkę cbd co wcale nie kopie. Na facebooku działa to trochę inaczej, ogłaszają się osoby z danego miasta że można się gdzieś umówić i odebrać osobiście. Takie lokalne ogłoszenia sprzedawców maryśki. Mniejsze ryzyko że ktoś ci wyśle przemysłówkę zamiast prawdziwej marihuany. Chociaż z drugiej strony jak ci ktoś da do ręki to też nie wiesz co w worze jest. Ja bez degustacji nawet na miejscu bym nie kupił. Cytuj
Macky Opublikowano 25 Listopada 2024 Opublikowano 25 Listopada 2024 Człowiek martwi się że będzie przypał przy uprawie kilku krzaczków na własny użytek a inni na żywca sprzedają marihuanę ogłaszając się w internecie 🤑 Ta teraźniejsza młodzież niczego się nie boi. Cytuj
Jeb z Dzidy Opublikowano 25 Listopada 2024 Opublikowano 25 Listopada 2024 (edytowane) Nie boi się albo jest taka durna. Edytowane 25 Listopada 2024 przez Jeb z Dzidy Cytuj
Pan Ogrodnik Opublikowano 25 Listopada 2024 Opublikowano 25 Listopada 2024 W Polsce każdy "orze jak może" Cytuj
Recommended Posts