Siema. Z namaszczeniem @Macky wrzucam opis pierwszej odmiany od Spectrum Therapeutics 🍋
jest to pierwszy kanadyjski producent którego Mary Jane pojawiła się w polskich aptekach na przełomie 2017/2018r.
Jako pierwsza odmiana pojawił się Lemon Skunk. Mocno cytrynowa sativa której głównym terpenem jest limonem. Dziś ten sam producent proponuje nam pod tym samym rejestrem bardzo fajną, energetyzującą odmianę Jack Haze aka Red No 2. I w mojej opinii jest to najlepsza pod względem zarówno profilu terpenowego jak i działania oraz jakości samego przygotowania suszu (Spectrum zawsze dba o jakość dostarczanych kwiatów) odmiana na medycznym rynku MJ.
Jak to klasyczna sativa fajnie sprawdza się w ciągu dnia dając kreatywnego kopa 🙂 To dzięki niej udało mi się posprzątać bajzel w garażu do którego przymierzałem się od sam nawet nie pamiętam jak dawna.
jedyny minus to okrutne gastro - duża super supreme wjechało solo 🫣😁
ceny początkowo były zaporowe ale z czasem i pojawieniem się konkurencji na rynku zaczęły być coraz bardziej przystępne aby dziś, w zależność od
1. apteki i marży
2. Daty ważności (trzeba polować na promocje)
3. Ilości - bo jak na ulicy tak i w aptece można się targować 😉
imożna kupić ją nawet poniżej 50 zł za gram.
Oczywiście, jak wspominał @Macky nic na nie zastąpi samodzielnie wyhodowanej rośliny. Lecz nie wszyscy mamy na to przestrzeń a outdoor nigdy nie da nam takiej jakości topów jak dobrze uprawiany indoor.
A chodzi o to, żeby nie było przypału 😎
pozdrowienia dla administracji i forumowiczów. Niebawem wrzucę raport innej odmiany, może dla odmiany heheh jakąś hybrydę. I może wrzucę też instrukcje jak to się robi żeby ogarnąć kwity na medyczniaka.
z Buchem 😶🌫️💨💨💨💨💨💨🕊️
Recommended Posts