To też niech cię nie interesuje 😅 sorry że tak pisze ale przy nawozach organicznych takie rzeczy ciebie nie interesują ewentualnie na początku zanim zaczniesz podawać nawozy. Ale później raczej nie przejmuj się tym i ewentualnie tak by coś zaczynało się dziać to robisz pomiary wypływu czyli tak zwany runoff 😉 Ale w organicznych nawozach nie dopuszczaj do niedoborów bo ciężko jest nadrobić ewentualnie możesz w takiej sytuacji ratować się nawożeniem dolistnym 😉 Ale jak będziesz systematycznie je karmił to nie będziesz mieć żadnych problemów. Ppm czy EC bo jeżeli ppm to ci zazdroszczę 😉😅 Bo ja jadę na mineralnych i u mnie w kranie jest 800 EC czyli 1600ppm😅 A u ciebie wychodzi 300 EC, bajka jak dla mnie i ja naginamy do sklepu i kupuje destylowaną i mieszam pół na pół żeby chociaż wyszła mi 400 EC a ty płaczesz 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 podłącze się do ciebie😅😅😅
Wiele nie zmieniałem. Po wymieszaniu z nawozem było 6.8.
Ale w sumie dobrze wiedzieć, nie będę musiał mierzyć.
Bardziej mnie martwi że woda która leje ma ppm wysokie już bez nawozu. 600ppm około. Znaczy mam filtrować?
Recommended Posts