Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Recommended Posts

Opublikowano

Algi możesz lać, osobno od nawozu podstawowego, co do podlewania ja przyjmuję taką zasadę że daję 10% objętości donicy tj jak 5l donica to 0,5l wody, rośliny wtedy nie mają nadmiaru wody. Warto podnieść donicę żeby "wyczuć" jej wagę i podlewać kiedy robi się lekka.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czesc, kolejny update, troche mnie tutaj nie bylo, ale w sumie z roslinkami nic sie nie dzialo

Pomidorki numer 1 i 2 dzien : 87

Pomidorki numer 3 i 4 dzien : 66

Chyba niedlugo czas na zbiory przynajmniej pani numer 1, aczkolwiek brazowych trichromow sie nie doszukalam,

krzaczki numer 3 i 4 wyszly jeszcze gorsze niz 1 i 2 ale to chyba kwestia ze wsadzone pozniej i nie mialy tyle swiatla co poprzedniczki, ale jak sa to niech sobie juz rosna, zawsze cos tam bedzie :P

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

• Upvote 3
Opublikowano

No jak na te swiatlo to i tak chyba spoko, lepsze to niz nic :) tez mam nadzieje ze nastepnym razem bedzie lepiej :DD czekam az doprowadze to do konca, bo wtedy czas na nowego boxa :D

• Upvote 2
Opublikowano

Siemka

Pomidorek numer 1 dzien 92

Nie wiem co zrobić z tym krzaczkiem, zacząl zolknac, a nie ma brazowych trichromow. nie chce zeby przejrzal :(((( czy to juz jego czas na harvest ? Prosze o pomoc :(

Reszta pomidorkow w sumie bez wiekszych zmian.

12.jpg

24.jpg

• Upvote 2
Opublikowano

Siema, sprawdź lupą min 40x lub mikroskopem trichomy, jeśli większość jest mlecznych możesz ścinać bardziej już nie napuchnie.

Opublikowano

@Alicja a jak je teraz nawozisz? 😉 ja bym ją walił w pień :harvest:... tylko że jak mnie obserwujesz to wiesz że ja dużo rzeczy robię na czuja... nie używam termometra, lupy itd  🤣 nawet EC i PH metr odstawiłem na bok ostatnio 😄 ale jak dla mnie ona będzie gotowa 😉

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Moj post juz troszke przestarzaly :( z powodu problemow zdrowotnych nie moglam kontynuowac swojej historii na forum, ale zaufana mi osoba wtedy pomogla dokonczyc to co zaczelam :harvest:

w sumie z tych 4 krzaczkow, bylo 79g a po wysuszeniu 15,5g

w sumie jest to slaby wyniki xD spodziewalam sie czegos wiecej, ale po takiej lampie chyba nie moglam wymagac.

Juz od pewnego czasu szykuje sie na cos nowego, z nowa lampa i swiezym spojrzeniem na rzeczywistosc, niedlugo poleci kolejny growlog  :zen:

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Moje gratulacje. Ważne, że swoje. Co do lampy, to myślę, że mimo wszystko, to nie tylko jej "zasługa". Nawet przy teoretyczne słabszej mocy Led a, można zrobić dobry wynik. Wydaje mi się, że u Ciebie głównym czynnikiem był nadmiar azotu, co spowodowało dosyć słabe kwitnienie, a co idzie dalej, małe kwiaty. 

Wracając do światła, to podpowiem, że obecnie bawię się Ledem JCBRITW 100W PRO full spectrum, gdzie realny pobór mocy, to raptem troszkę ponad 29W. Ale daje za to świetny PPFD. I z tego co widzę, wynik jakiego się spodziewam spokojnie przekroczy 1g/W. Więc według mnie, sama moc światła to jedno, przyswajalność przez rośliny i spektrum, to już co innego 😉

Pozdrawiam i udanego drugiego projektu. 

Edytowane przez Scooby-Doo
  • Like 2
Opublikowano
11 hours ago, Scooby-Doo said:

Moje gratulacje. Ważne, że swoje. Co do lampy, to myślę, że mimo wszystko, to nie tylko jej "zasługa". Nawet przy teoretyczne słabszej mocy Led a, można zrobić dobry wynik. Wydaje mi się, że u Ciebie głównym czynnikiem był nadmiar azotu, co spowodowało dosyć słabe kwitnienie, a co idzie dalej, małe kwiaty. 

Wracając do światła, to podpowiem, że obecnie bawię się Ledem JCBRITW 100W PRO full spectrum, gdzie realny pobór mocy, to raptem troszkę ponad 29W. Ale daje za to świetny PPFD. I z tego co widzę, wynik jakiego się spodziewam spokojnie przekroczy 1g/W. Więc według mnie, sama moc światła to jedno, przyswajalność przez rośliny i spektrum, to już co innego 😉

Pozdrawiam i udanego drugiego projektu. 

dziekuje :) .  ale no niestety z tymi nawozami tez troche przesadzilam :( a co do lampy to teraz bede zamawiala Samsung LM301H troche sie na nia wykosztuje, ale mam nadzieje ze sie sprawdzi i bedzie warto.

• Like 2
Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+