sm0keweed Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 (edytowane) tak se pomyślałem, może by doświetlić outdoor w domu bo na noc i tak go nie zostawie na dworze . znalazłem żarówkę 806 lumenów, wkręciłem i wuala hahaha. patrząc na kalkulator z innego forum powinno być okej, nawet za dużo tych lumenów, ale że ta karimata taka wysoka j*bana, to pewnie pomidor sie wyciągnie ? więc zdemontowałem to w pi*du ? Edytowane 15 Kwietnia 2019 przez sm0keweed Cytuj
vitecky Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 polska myśl inżynieryjna, powodzenia ? Cytuj
Zezima Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 (edytowane) Jeszcze bym to usprawił montując do lampki dynamo i obok rower z tylnym kołem uniesionym w powietrzu. Wtedy nie dość ze mògłbyś oszczędzić na prądzie to jeszcze kondycje wyrobisz. Poza tym pęd kręcącego się koła mògłby służyć jako serce systemu wentylacji jak byś dobrze to rozkminił. Co za tym idzie mógłbyś zmniejszyć dystans lampy do rośliny i jest szansa że się nie wyciągnie. Nie mòwiąc już o niesamowitej mobilności takiego boxa (przenoszenie z miejsca na miejsce staje się niezwykle łatwe, ze względu na dynamo można zarówno kontynuować proceder nawet bez prądu jak i używać rowera jako hybrydy - źródła zasilania i/lub środka transportu) , do tego kiedy nie świecisz to możesz rozwinąć karimate i iść spać. Rozważ jeszcze zamiast kartonòw zapodanie lampki na “klips” chociaż wtedy to już by nie był growbox. Edytowane 16 Kwietnia 2019 przez Zezima Cytuj
michal_o Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Chyba się naogladales za dużo filmu o tym chłopcy co to w Afryce przez dynamo uratował wioskę ? Swoją drogą film spoko i na faktach podobno. Cytuj
sm0keweed Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2019 @Zezima jesteś geniuszem. idę po rower ? Cytuj
rooky Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 (edytowane) złóż koniecznie kanal na youtubie i prowadz growloga podróżując przez świat edit: moglbys w roznych miejscach swiata pokazywac jak tubylcy reaguja na twoj growbox i czy naprzyklad gonia cie z maczetami Edytowane 16 Kwietnia 2019 przez rooky 1 Cytuj
Zezima Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 3 hours ago, michal_o said: Chyba się naogladales za dużo filmu o tym chłopcy co to w Afryce przez dynamo uratował wioskę ? Swoją drogą film spoko i na faktach podobno. Tego to nie widziałem, brzmi całkiem ciekawie, jaki tytuł? 1 Cytuj
michal_o Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 8 godzin temu, Zezima napisał: Tego to nie widziałem, brzmi całkiem ciekawie, jaki tytuł? O chłopcu który ujarzmił wiatr. 1 Cytuj
Recommended Posts