Guliver Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Nazwa nasion i producenta: 3 x Blue Dream - Humboldt 3 x LSD - Barney's Farm 1 x Peyote Critical - Barney's Farm 5 x Critical Orange Punch - Dutch Passion Rodzaj i moc lamp: - Lumii Electronic Ballast - Sunmaster dual spectrum HPS 600w Fotoperiod (czas świecenia): -Pierwszy tydzień od wykiełkowania 23/1 przy 250w -Veg 18/6 -Flo 12/12 Namiot uprawowy / growbox, wymiary: -Box 120x120x200 LightHouse Rodzaj podłoża i wielkość donic: -Ziemia: Biobizz Light Mix -Doniczki na sadzonki 0,7 L -Doniczki docelowe 11L (kwadratowe) Nawozy: - Zestaw od Canna Wentylacja, przepustowość (m3/h): - Wentylator RVK SILEO 100E2 (184m3/h) Dodatkowe informacje: -Nawilżacz : RAM Ultrasonic 5L -Wentylator mieszający ( musze dokupić) -Stacja pogodowa : ThermoPro TP50NEW -Programator czasowy: Novkit Digital Electrical Timer Strat 04.04.2019 Nasionka lądują w wodzie. 06.04.2019 Każda panna pokazała pazur i wylądowały box'ie do kiełkowania 08.04.2019 Pierwsze Orange Punch i Peyote Critical wydostały się z pod ziemi. I teraz pytanie : 1. Co zrobić z tymi otworami 2 i 3 zdjęcie. Które prawidłowe? 2. Czy dobrze podłączona wentylacja? 3. Czy nawilżacz i wentylator mają chodzić 24h ? bo jeżeli one są zamknięte w tym box'ie to i tak nie będą bardziej chyba wilgotne ? 4. Na jakiej wysokości mieć zawieszoną lampę od roślinki ? 5. Kiedy ściągnąć tą przykrywkę nad sadzonkami ? Podczas tego growa pojawi się masa pytań i mam nadzieję że w miarę możliwości dojdziemy do owocnych zbiorów ?? 1
bortek Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Podlaczone dobrze jezeli wentyl wyciaga, filtr na tym etapie zciagnij nie potrzebny a od wilgotnosci sie zuzywa. Otwory mozesz zamknac na dole te pasywne ekrany pootwieraj tylko w nocy zeby swiatlo nie wpadalo do boxa a nawilzacz musi chodzic tak zeby byla w miare odpowiednia wilgotnosc wentylator wlaczam caly czas zeby pobieral swieze powietrze. Ogolnie fajne odmiany takze lecisz pozdro
Guliver Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Tak wyciąga poza box'a tylko nie mam żadnego wentylatora co wpycha "świeże" powietrze do box'a , czy jest to konieczność ? Kiedy zamontować filtr węglowy ? I też zauważyłem że w box'ie robi się podciśnienie bo ścianki są zassane do środka ? Jeszcze na jakiej wysokości powinna być zawieszona lampa od szczytów ? 30 cm ?
Stary czlowiek i moze Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 ja to cepliwy czlek wiec jakim cudem masz 1,44m3 ???? przy wencie Wentylator RVK SILEO 100E2 (184m3/h) to ci bodajze w 0.33 sekundy wymienia cale powietrze :) ambitny projekt z fartem LSD spoko jest ( papierki tyz )
Guliver Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2019 1 godzinę temu, Stary czlowiek i moze napisał: ambitny projekt z fartem LSD spoko jest ( papierki tyz ) Papierki ? LSD znajomy robił i podszedł mi smak i zapach dlatego się za niego zabrałem Co do tematu to poprawiłem, miały być "m" kwadratowe nie sześcienne ?
Stary czlowiek i moze Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 toz no kwasa zes nie jadl ? 1
Guliver Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2019 (edytowane) 3 godziny temu, Stary czlowiek i moze napisał: toz no kwasa zes nie jadl ? To swoją drogą:O ale tym forum inny temat ? Odmiana jest spoko dla mnie bo nie czujesz się tak zmasakrowany tylko przyjemny długi chill ? Edytowane 8 Kwietnia 2019 przez Guliver
Recommended Posts