Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

Recommended Posts

Opublikowano

Dzień 8 

A więc dzisiaj pszesadzilem do donic docelowych i kupiłem ph metr. 

PH wody:

Odstana 24 godziny - 6.5 ph

Z nawozem bio grow - 7.0ph

Rosliny :

Nowa-6.7ph

Wyrwana - 6.9 ph 

IMG_20190320_112314.jpg

IMG_20190320_112359.jpg

IMG_20190320_112418.jpg

IMG_20190320_112442.jpg

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, michal_o napisał:

Chyba kupiłeś najgorszy z ph metrów jaki mogłeś kupić. Chyba. To teraz kontroluj najlepiej jak się da te ph (O ile tym się da) i będzie ok. 

Cm najgorszy jaki może być? 

9 minut temu, bortek napisał:

Dokladnie mialem go i wy******m nic nie wart

Cm nic nie wart nie znam się na ph metrach ale przecież mierzy ph. 

Nie miałem budżetu na inny a tylko taki był u w sklepie bo nie chciałem zamawiać przez internet. Inne ph metry kosztowały 40 zł ale na necie plus przysylka 15 zł a nie mam takiego budżetu. 

Edytowane przez Pavlos
Opublikowano
4 minuty temu, Triskele napisał:

A jakim ph wody z nawozem podałeś ? Za dużo podałeś wartości i jakoś nie ogarniam, można prosić prościej, jak dla blondynki ??

Zwykła woda z kranu ma 6.5 ph a z nawozem lekko poniżej 7.0 ph a gleba w doniczkach w tej nowej to 6.7ph a tej wyrwanej 6.9ph

Opublikowano
22 minuty temu, Pavlos napisał:

Cm najgorszy jaki może być? 

Cm nic nie wart nie znam się na ph metrach ale przecież mierzy ph.

Jak w przypadku każdego urządzenia pomiarowego na świecie, nawet linijki – może posiadać małą dokładność (podawania wyniku) i duży błąd pomiaru. W przypadku urządzenia analogowego jest dodatkowo możliwy błąd odczytu wskazania przed osobę posługującą się danym miernikiem.

2 minuty temu, Pavlos napisał:

Zwykła woda z kranu ma 6.5 ph a z nawozem lekko poniżej 7.0 ph a gleba w doniczkach w tej nowej to 6.7ph a tej wyrwanej 6.9ph

Czyli podlewając taką mieszanką podnosisz im pH.

Opublikowano
5 minut temu, kapek napisał:

Czyli podlewając taką mieszanką podnosisz im pH.

Czyli jeżeli w Donice mam 6.7 ph i jak podleje woda która ma 6.5 ph to im podnosze ph.? Czy jak podlewam z nawozem to to im podnosze.? 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Pavlos napisał:

Czyli jeżeli w Donice mam 6.7 ph i jak podleje woda która ma 6.5 ph to im podnosze ph.? Czy jak podlewam z nawozem to to im podnosze.? 

Jak podlewasz z nawozem oczywiście. Zobacz jeszcze ile ma odstana kranówka.

Ogólnie jesteś bardzo blisko górnej granicy i powinieneś równać do 6.5, czyli podlewając czymś co ma pH bliżej 6.

Edytowane przez kapek
Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+