Skocz do zawartości
thc-thc

darmowe nasiona marihuany

Recommended Posts

Opublikowano

Takie mierniki są kiepskiej jakości ale w tej cenie to można zaryzykować, kosztuje tyle co same płyny do kalibracji (czyszczenia/przechowywania elektrody) dobrego phmertra

Opublikowano (edytowane)

Dzień 25/weg

Wczoraj podlana dość syto wodą i 2ml t.vega temperatura i wilgotność jak widać utrzymują się za dnia jak i w nocy

45-55% wilgotność

26-28 temp.

2 boczne szczyty podwiązane aby rozrosły się na boki aby światło padało też w środek 

zrobiłem topping parę razy na niższych i wyższych szczytach będzie ich około 12-16 bodajże ? 

w boxie trzymam 3x ziarno z palenia aby troszkę podrosły i lecą na parapet bo tu nie mam miejsca ? 

zastanawiam się ile dni jeszcze na weg potrzymać i wystartować na flo. Jakieś rady ? 

lampę trzymam na wysokośći 30 cm od doniczki po liściach widać jak by światło je zraniło sam nie wiem 

large.IMG_20190314_193130.jpg.6d1053c07bb1545ce92a45f5f985435f.jpg

large.IMG_20190314_193133.jpg.62131679b3aedddf5cbc9cecc6740f7e.jpglarge.IMG_20190314_193154.jpg.6283b9c61e4e5a1783638843a8ee791f.jpg

Edytowane przez Creso
  • Like 3
Opublikowano (edytowane)

Up

Dzień 32/weg

dostała 3ml t.vega

5ml biopon

oczywiście dodałem też naturalne odchody kurze w granulkach, roślinka jak widać rośnie coś jej chyba brakuje, dużo je aż prosi się o więcej papu ?

zrobiłem też lekkie lst

ile jeszcze wega przytrzymać ?

large.IMG_20190321_083902.jpg.abb8e53cb15169bdaca43e4792e7b2ca.jpglarge.IMG_20190321_084103.jpg.8dcc2db47b8cc7c10bcffc05468880eb.jpglarge.IMG_20190321_083943.jpg.02f461aad68ce32d6ed335d18aaadfe3.jpg

Jutro wszystko zostanie przeniesione do boxa 100x100x200 a także wchodzi hps 400w :S5:

Edytowane przez Creso
Opublikowano

Serio chcesz jedna roślinę dawać na box 1x1 i hps 400w i to jeszcze na wegu? Ja bym trzymał ja w tym box-ie jeszcze pod ta cfl tak mniej więcej do drugiego tygodnia kwitnienia aż z tym że bardziej mniej niż więcej. Mija się z sensem wstawianie jednego planta na wegu pod hps 400 i w dodatku to strata prądu według mnie.

Ja bym ja jeszcze pod ta cfl w tym małym box-ie przetrzymal na wegu jakieś 3 tygodnie może 3,5. Bryła korzeniowa w 11L donicach u mnie potrzebowała 50 dni żeby się zbudować na tyle dobrze żeby u góry widać było niewielka ilość korzenia więc myślę że na 12L 53-60 będzie ok pod tym względem. W dodatku to wszystko by było na plus dla Ciebie oczywiście. Lepszy korzeń, lepsza roślina. Lepsza roslina, wiecej topow. Więcej topow, więcej palenia. A zwłaszcza że masz hps 400 na jednego planta. Innymi słowy bądź cierpliwy i pozwól jej pokazać pełnię potencjału. Cierpliwość to cnota ?  No chyba ze Ci się spieszy to wedle uznania. Ale na pewno jak byś zrobił jak mówię nie pozalowal byś. ? Jak bym miał namiot 1x1x2 to tak jak mówię przetrzymal bym ja jeszcze na wegu żeby mogła pokazać pełnię swoich możliwości. Jedyną przeszkodą do tego jesteś teraz Ty sam, a raczej to czy wykazesz się jeszcze odrobiną cierpliwości. ? Ale tak na prawde pamietaj ze przy sezonie to Ty decydujesz o wszystkim i wszystko zalezy wszystko od ciebie i od tego czego oczekujesz od rośliny ?

Opublikowano

Masz piękne roślinę, uważaj z azotem, nie przesadź:)

A nie letrpiej jak przelozysz do dużego boxa na vegu mieć je pod clf 150,  powiększony nad roślina i masz światła more than enought ?  400W na vegu to zmarnowane pieniadze.A potem przełożyć żarówkę na 400W hps, t al mniej więcej w 3 tygodniu kwitnienia.

Inna sprawa jak chcesz jedna roślinę w tak dużym boxie to czemu nie wybrałeś odmiany sativa tylko indica. Jak chciałeś jedna to trzeba było kupić Amnesia Haze albo mój ulubiony Malavi Gold i SCROG na całej siatce. Którąkolwiek sativa zaroslaby Ci cały 1m2. 

Ewentualne jak wolisz mieć fazę z indica to masz miejsce na co najmniej 4/5 i LTS albo SCROG. 

Tu masz kilka słów na temat swojej rośliny

https://en.seedfinder.eu/strain-info/BubbleGummer/Female_Seeds/

https://www.leafly.com/products/details/female-seeds-bubblegummer

Rośnie 60/80cm indoor

• Like 1
Opublikowano

Jeszcze przyczepie się do granulowanych kurzych odchodów, mam lekkie wątpliwości czy nie spalisz roślin. Wszędzie radzą, żeby przed podlewaniem granulki moczyć przez 14 dni i dopiero takim roztworem podlewać rośliny. 

No i kurze gó**o ma ph 7,5 więc odczyn zasadowy, żebyś nie miał później problemów że złym ph medium.