Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Recommended Posts

Opublikowano (edytowane)

ciągle leję kranówką woda górska nie chlorowana jak w miastach więc raczej dobre ph 

a te niedobory możliwe że od światła bo zbyt nisko trzymałem lampę i kolorki zmieniło 

Edytowane przez Creso
Opublikowano
1 minutę temu, Triskele napisał:

Ja to raczej muszę mieć do wszystkiego gadżety

wiadomo bardziej doświadczeni i lepszy sprzęt macie, ja się uczę więc jak fundusz pozwoli to z czasem i sprzęt lepszy :) 

Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, Creso napisał:

też tak myślałem po tym listku ale nic nie widzę

A w samej ziemi, robactwo gryzace korzenie ... 

Wiem, że się uparłam na wapno, może złe ph poniżej 6 zablokować przyjmowanie wapna, albo rośliny wyglądają dość ciemne azot przyblokowal przyjmowanie wapna. Trudno coś powiedzieć, skoro nie mierzysz ph. 

Edytowane przez Triskele
Opublikowano (edytowane)

w ziemi raczej też nie było robactwa żadnych oznak worek był zamknięty cały czas 

Mam też 7 parapeciaków i nic nie wskazuje na robactwo, rosną wolno ale zdrowo 

Edytowane przez Creso
Opublikowano

Jedyne wyjscie, kup miernik ph, bo to naprawde zgadywanie. 

Przed chwilą próbowałam znaleźć coś na temat ph i jakości wody górskiej. Niestety nic konkretnego nie udało nim się wyczytać. Tylko tyle że może być ph 7 i ph 6,5. Jeśli masz ph wody z kranu 6,5 a nawozy z zasady jeszcze obniżają ph to może masz za niskie. 

To wszystko chyba, może, przypuszczam ... musisz znać poziom ph i tyle. 

Poniżej tabelka, co i przy jakim ph się przyjmuje a przy jakim nie.

soil-ph-chart-marijuana.jpg

Opublikowano

masz tam przędziorki pewnie, gołym okiem trudno zaobserwować pod liściem

kup mikroskop 60x tanie są od 20 zł, płyn heliga  do mierzenia pH 10 zł ( na początek przey małym projekcie spokojnie wystarczy)

obniż maksymalnie wilgotność choćby  przeciw przedziorkom(może być poprzez zmniejszenie wydajności wentylacji)