PolskiHERO Opublikowano 26 Marca 2019 Autor Opublikowano 26 Marca 2019 Teraz, Dzik napisał: nawozy bio w glebie działają z dużym opóźnieniem w takich przypadkach stosuje się mineraone myślenie że są szkodliwe w takich przypadkach jest po prostu nieporozumieniem ponoć nie można stosować mineralnych z bio ... i teraz mam rozkmine czy na flo czegoś nie zamówić moze pk 13/14 Cytuj
Dzik Opublikowano 26 Marca 2019 Opublikowano 26 Marca 2019 (edytowane) 1 minutę temu, PolskiHERO napisał: ponoć nie można stosować mineralnych z bio ... i teraz mam rozkmine czy na flo czegoś nie zamówić moze pk 13/14 gdzie tak jest napisane? ja od zawsze tak uprawiam zobacz że część markowych nawozów to nawozy bio mineralne Edytowane 26 Marca 2019 przez Dzik Cytuj
PolskiHERO Opublikowano 26 Marca 2019 Autor Opublikowano 26 Marca 2019 @Dzik to pk 13/14 samo wystarczy ? czy jeszcze jakis moze ? Cytuj
Triskele Opublikowano 26 Marca 2019 Opublikowano 26 Marca 2019 2 minuty temu, PolskiHERO napisał: ponoć nie można stosować mineralnych z bio ... i teraz mam rozkmine czy na flo czegoś nie zamówić moze pk Jak rolnik na jesień zaorze obornik a potem coś tam zawieje, nie ma żadnych oporów sypać później nawozów mineralnych. Csemu mialo by byc inacsej z marihuana ? Cytuj
PolskiHERO Opublikowano 26 Marca 2019 Autor Opublikowano 26 Marca 2019 Dnia 26.03.2019 o 20:59, Triskele napisał: Jak rolnik na jesień zaorze obornik a potem coś tam zawieje, nie ma żadnych oporów sypać później nawozów mineralnych. Csemu mialo by byc inacsej z marihuana ? czytałem kiedyś o tym artykułów pare gdzieś Admin: link skasowany, u nas jest ten sam temat. Cytuj
Dzik Opublikowano 26 Marca 2019 Opublikowano 26 Marca 2019 (edytowane) wysokie ec zabija bakterie które produkują te same składniki które dostarczają bezpośrednio nawozy mineralne - zgadzam się z tym i biorę pod uwagę niemniej jednak pozwalać roślinie chorować z powodów niedoborów substancji odżywczych jest dla mnie co najmniej "dziwną filozofią" Edytowane 26 Marca 2019 przez Dzik Cytuj
PolskiHERO Opublikowano 26 Marca 2019 Autor Opublikowano 26 Marca 2019 @Dzik czyli lekka ręka zamówić pk 13/14 ? i co jeszcze? Cytuj
Triskele Opublikowano 26 Marca 2019 Opublikowano 26 Marca 2019 Bo jak ktoś wcześniej napisał, bio działają z opóźnieniem i jeśli np rozsypiesz na górze doniczki granulowane kurze odchody, potrwa zanim się rozłożą i bakterie glebowe przestworza je tak aby rośliny mogły je pobrać . Jeśli nie będziesz cierpliwy i po dniu albo dwóch dasz nawozy mineralne one zadziałała od razu, bo są w formie łatwiej przyswajalne dla rośliny. A potem organiczny nawóz zacznie działać i masz spalone rośliny. Dlatego rolnik nawozi obornikiem na jesień, przez zimę obornik się rozłoży, a wiosna już widzi po roślinach jakie i ile ma dać nawozy mineralne. 2 Cytuj
Triskele Opublikowano 26 Marca 2019 Opublikowano 26 Marca 2019 Może będę się powtarzać, ale szczerze trudno pamiętać co komu pisałam a lenia mam i nie chce mi się przeglądać całego growloga:) Chcesz mieć piękne, zdrowe rośliny, i 100% że nie będziesz miał przenawozonych albo zaglodzonych roślin? Zopatrz się w EC metr. Jest tak samo ważny jak phmetr czy termometr. Masz tabele wysokości EC na dane stadium rozwoju rośliny. Naprawdę to działa. Cytuj
Triskele Opublikowano 26 Marca 2019 Opublikowano 26 Marca 2019 1 godzinę temu, michal_o napisał: Jaki z tego wniosek? Tylko jeden. Przenawozenie jednym pjerwiastkiem a niedobór drugiego. Tak samo mam u sibie niby nie dobor magnezu np a popalone, na drugiej żelazo i wapno a popalone, na trzeciej za mało potasu i żadnych popalen a na czwartej żadnych niedoborów a popalone ? A karmione były tak samo mniej wiecej. Najlepszy dowód na to że nie ma złotego środka a każda indywidualnie według potrzeb trzeba. Dlatego powiedziałem sobie bez pełnego sprzetu tj ec,on metrów i pełnego zestawu nawozów z każdym pjerwiastkiem jakiego tylko konopie potrzebują już więcej nie sądzę bo to h*j nie interes. On ma rację:) nie mam jednej recepty. Cytuj
Recommended Posts