Judaista Opublikowano 28 Października 2018 Autor Opublikowano 28 Października 2018 (edytowane) O 27.10.2018 o 23:13, Miś napisał: Brzmi bardzo fajnie, ale perspektywa robienia tego nawozu mnie przeraża Najważniejsze to nie otwierać w trakcie fermentacji. Reszta nie jest bardziej skomplikowana od przygotowania szejka proteinowego Będę robił ten nawóz niedługo, to opiszę wrażenia Edytowane 28 Października 2018 przez Judaista Cytuj
Maszyna Opublikowano 29 Października 2018 Opublikowano 29 Października 2018 Booze kto by się odważył otwierać rybie odpadki przed zfermentowaniem. Bałbym się nawet po... Cytuj
Judaista Opublikowano 12 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2018 Nowy ferment z męszczaka którego miałem w grow. Za kilka dni dorzucę fotę z produktem końcowym. 2 Cytuj
Judaista Opublikowano 18 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2018 Wyszło jakieś 60ml fermentu. Ogólnie konopia raczej średnio się nadaje na FPJ, ze względu że wbrew temu co mogłoby się wydawać, puszcza bardzo mało soków. NIe mniej jednak widać po kolorze nawet, że jest bardzo skoncentrowany i czego na focie nie widać, ma konsystencję syropu klonowego. Przy następnym podlaniu pójdzie aplikacja, zobaczymy jak zadziała na rośliny. 2 Cytuj
Judaista Opublikowano 27 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2018 (edytowane) Jakby ktoś chciał sobie poczytać(jest po angielsku, ale niektórzy z was na pewno znają) wstawiam książkę doktora Cho. Są w niej wszystkie przepisy z pierwszego posta oraz wiele więcej których jeszcze nie miałem okazji wypróbować, ale zamierzam. Książka jest na otwartej licencji, więc nie jest to piractwo żeby nie było. Pozdrawiam. PS. Książka jest dodana jako plik pdf na serwer trawki, więc możecie bezpiecznie klikać w link, nigdzie nie przekierowuje. dr. Cho Han-Kyu Korean Natural Farming.pdf Edytowane 27 Grudnia 2018 przez Judaista 1 Cytuj
Judaista Opublikowano 12 Marca 2019 Autor Opublikowano 12 Marca 2019 Jako iż pojawiają się wątpliwości, do jakiego stopnia należy wyprażyć skorupki przy produkcji wca, wstawiam fotkę porównawczą Po lewo świeże skorupki, po prawej wyprażone Cytuj
michal_o Opublikowano 15 Marca 2019 Opublikowano 15 Marca 2019 Ty Judaista te wapno ze skorupek jak sie robi to jesli juz np stoi to miesiac to te skorupki od samego roztworu trzeba "odrzucic" rozumiem zeby byl tylko sam "roztwor" tak czy to tak ma stac razem z tymi skorupkami? I jakie dawki tego? Cytuj
Judaista Opublikowano 15 Marca 2019 Autor Opublikowano 15 Marca 2019 5 godzin temu, michal_o napisał: Ty Judaista te wapno ze skorupek jak sie robi to jesli juz np stoi to miesiac to te skorupki od samego roztworu trzeba "odrzucic" rozumiem zeby byl tylko sam "roztwor" tak czy to tak ma stac razem z tymi skorupkami? I jakie dawki tego? Po 7-10 dniach należy odcedzić. 1m/l Cytuj
michal_o Opublikowano 15 Marca 2019 Opublikowano 15 Marca 2019 (edytowane) Stanie się coś z roślina jak mam takie no 3-4 tygodnie stało i dopiero teraz odcedzilem to czy będzie wszystko ok? Edytowane 15 Marca 2019 przez michal_o Cytuj
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.