Rysiu Opublikowano 26 Października 2018 Opublikowano 26 Października 2018 Lampa i donice konkretne Książkę czytałem, ale piwrwszą wersję parę lat temu. Ogólnie wyczytałem w niej to co wcześniej w necie. A co do gier. Nowy tomb raider bardzo fajny. Trzyma poziom poprzednich. A na red dead 2 czekałem z utęsknieniem. Właśnie mi się ściąga. Teraz żałuję, że szybszego neta nie wziąłem bo dopoero 14 gigsów zadsało a jest łącznie jakieś 84. Chyba poerwsza gra na dwóch blurejach.
Dr Greenthumb Opublikowano 27 Października 2018 Autor Opublikowano 27 Października 2018 Kiedyś tomb rider to było coś..., pewnie sprawdzę jak ta nowa część, ba nawet jeszcze tego nowego filmu nie widziałem. ja to zaczynam zmieniać stary sprzęt - stary tv na 4k +Xbox one X. RDR2 jest pierwszą gra która odpaliłem w natywnym 4k i hdr i jest mega różnica. Żyjemy w fajnych czasach....
bortek Opublikowano 27 Października 2018 Opublikowano 27 Października 2018 Ja cisne wlasnie w nowego tombka ale na kompie w 4k jest odlot gierka zajebista jeszcze tylko nowe metro niech wskoczy i becie git 1
Dr Greenthumb Opublikowano 27 Października 2018 Autor Opublikowano 27 Października 2018 Dokładnie ! Metro to kolejna gra na którą czekam żeby ograć w ta zimę. Artiem trzymaj bucha i idziem dalej...
Rysiu Opublikowano 28 Października 2018 Opublikowano 28 Października 2018 17 godzin temu, Dr Greenthumb napisał: RDR2 jest pierwszą gra która odpaliłem w natywnym 4k i hdr i jest mega różnica. Co to jest ten natywny 4k? Odpalałeś na jakoej konsoli? Tych podrasowanych ps4 i xbox czy na tych zwykłychjeszcze? Ja mam starego leda full hd. Z 8 lat ma chyba. Już gdziemiegdzie problemy z podświetleniem, jakieś zaciemnienia (jak w grze jest jakieś siemne moejsce to ch**a widać), śnieg w rdr2 jakiś niebieskawy. Byłem wczoraj oglądać tv. Jedyne co mi się spodobało to sony, ale za 3300, i wielkie philipsy. A chciałem coś do 2000-2500. No i 43 cale. Może 49, ale jak patrzę na obecny to jednak chyba za woelkie. Zastanawiam się czy tv z 4k i hdr w znaczny sposób wpłynie na poprawę obrazu z xbox one.
Dr Greenthumb Opublikowano 28 Października 2018 Autor Opublikowano 28 Października 2018 (edytowane) 6 godzin temu, Rysiu napisał: Co to jest ten natywny 4k? Odpalałeś na jakoej konsoli? Tych podrasowanych ps4 i xbox czy na tych zwykłychjeszcze? Ja mam starego leda full hd. Z 8 lat ma chyba. Już gdziemiegdzie problemy z podświetleniem, jakieś zaciemnienia (jak w grze jest jakieś siemne moejsce to ch**a widać), śnieg w rdr2 jakiś niebieskawy. Byłem wczoraj oglądać tv. Jedyne co mi się spodobało to sony, ale za 3300, i wielkie philipsy. A chciałem coś do 2000-2500. No i 43 cale. Może 49, ale jak patrzę na obecny to jednak chyba za woelkie. Zastanawiam się czy tv z 4k i hdr w znaczny sposób wpłynie na poprawę obrazu z xbox one. Mówię o xbox one x, natywne 4k czyli nie skalowane z niższych rozdzielczości.Teraz właściwie rynek tv to głównie 4k, full hd już jest na wycofaniu, szczególnie przy dużych rozmiarach. Dopiero z Xbox one s albo x poczujesz różnice, bo zwykły Xbox one nie ma HDR, ani nie podwyższa sztucznie rozdzielczości żeby tv mógł to wykorzystać. PS. nie ma za wielkich telewizorów ? Edytowane 28 Października 2018 przez Dr Greenthumb
Gość Opublikowano 28 Października 2018 Opublikowano 28 Października 2018 2 godziny temu, Dr Greenthumb napisał: PS. nie ma za wielkich telewizorów ? zgadzam się z Tobą , sam siedzę przed 75 calowym , jakieś metr od niego ... i wcale nie wydaje mi się że nie przydałby się większy
Dr Greenthumb Opublikowano 1 Listopada 2018 Autor Opublikowano 1 Listopada 2018 (edytowane) Mini Up Nadal trzymam na vegu. Czekamy na roślinę która najpóźniej dołączyła aż się trochę ogarnie i pójdzie do góry. Resztę staram się trochę zatrzymać toppingiem. Myślę że jeszcze tydzień, max 2 i jedziemy z 12/12 Edytowane 1 Listopada 2018 przez Dr Greenthumb
Dr Greenthumb Opublikowano 5 Listopada 2018 Autor Opublikowano 5 Listopada 2018 Tak wyglądają moje rośliny po 30 dniach od wyjścia z ziemi. Zostały przełączone na 12/12, bo już trochę ciasno. Z kolejnych błędów to tym razem przenawozenie azotem, jednak fish mix jest naprawdę mocny. Objawy - opadajace końcówki o ciemniejszym kolorze oraz przypalenia końcówek w nowych odrostach. Przez okres indukcji sama woda.
Recommended Posts