Lukasiek Opublikowano 14 Września 2018 Autor Opublikowano 14 Września 2018 28 minut temu, Dzik napisał: 2 wentylatorki u góry na wyciąg mieszający miesza powietrze i temperatura od lamp daje po roślinach. Gorące powietrze powinno od raz uciekać na zewnątrz, nie krążyć w boksie. Tam nie ma co mieszać lepiej poprawić obieg to będzie lepsza wymiana. Dobra. To jeszcze na górę wsadze dodatkowo ten 120mm. Lub po prostu zamienię go z tym 80mm i wtedy się odezwę ;)
Nowy84 Opublikowano 14 Września 2018 Opublikowano 14 Września 2018 12 godzin temu, Lukasiek napisał: 12 godzin temu, Nowy84 napisał: Dobra, 120 mm zrobię jako mieszający i sprawdzę. A możesz napisać co masz na myśli pisząc zespolić Mniej więcej o to mi chodzi (na przykładzie 120mm): Oczywiście skladasz je tak, aby oba dmuchaly w jednym kierunku. Naturalnie ciąg się nie sumie, ale będzie trochę lepiej. Dodatkowy plus - nie trzeba robić nowych otworów (chyba, że masz już takie)
Dzik Opublikowano 14 Września 2018 Opublikowano 14 Września 2018 jeszcze lepiej kiedy umieścisz każdy z wiatraków nad każdą lampą
Lukasiek Opublikowano 14 Września 2018 Autor Opublikowano 14 Września 2018 Zrobiłem tak: Dałem 120 mm jako mieszający i na górę 2x 80 mm. Oraz został też jeden wdmuchujący powietrze. Temperatura: 32st. Więc średnio to coś dało. Jutro mogę zakupić większe wentylatorki. Może dać wydmuchujący 120 mm i wlot 120 mm ? Jeśli to by coś miało zmienić. Prosiłbym o jakiś sensowny pomysł by po prostu dokupić i działało. Wiem, że lepiej metodą prób i błędów, ale co ja później zrobię z tyloma wentylatorkami ? :D
Pasjonista Opublikowano 15 Września 2018 Opublikowano 15 Września 2018 21 godzin temu, Dzik napisał: jeszcze lepiej kiedy umieścisz każdy z wiatraków nad każdą lampą :-)
Lukasiek Opublikowano 15 Września 2018 Autor Opublikowano 15 Września 2018 7 godzin temu, Pasjonista napisał: :-) Jak narazie zbytnio nie mam takiej możliwości ze względu, że na górze boxa nie mam dwóch otworów. Ale zrobiłem tak: Na górę dałem 2x 92 mm, mieszający 120mm, 80mm. Temp dalej rośnie powyżej 31st. Niewiem, może w złym miejscu termometr kładę, albo jest coś nie tak. Co nie zrobię to jak narazie ciągle jest to samo :/
Pasjonista Opublikowano 15 Września 2018 Opublikowano 15 Września 2018 (edytowane) Moje zdanie jest takie , ze te zarowki to nie pasuja do takich projektow, zobacz sobie u @Nowy84 jakie on ma ledy wlasnej konstrukcji. Ty potrzebujesz cos takiego bo nawet spojrz ile centymetrow zabieraja ci te zarowki a odejmnij od tego z 10 centymetrow na to by ci sie plant nie jaral . Ile ci zostanie na planta liczac jeszcze doniczke ?? Musisz chociaz te zarowki jakos do polowy gora wyciagnac , tzn . w srodku zostaje tylko spirala Edytowane 15 Września 2018 przez Pasjonista
Lukasiek Opublikowano 15 Września 2018 Autor Opublikowano 15 Września 2018 (edytowane) Sprobuję je wsadzić poziomo, to powinno już dać coś więcej. Chyba, że lepszą opcją będzie kupno dwóch słabszych żarówek ? Edytowane 15 Września 2018 przez Lukasiek
Nowy84 Opublikowano 15 Września 2018 Opublikowano 15 Września 2018 W dniu 15.09.2018 o 15:15, Pasjonista napisał(a): Moje zdanie jest takie , ze te zarowki to nie pasuja do takich projektow, zobacz sobie u @Nowy84 jakie on ma ledy wlasnej konstrukcji Niby się wszystko zgadza. Z tym, że u mnie na początku też był problem z temperatura (ale raczej ze względu na upały na zewnątrz). Aktualnie temperatura utrzymuje się w okolicy 24-25st. Ja bym spróbował zamontować coś takiego : /admin - link do aukcji aliexpress wygasł/ 50watt, WarmWhite (trzeba by poszukać takiego konkretnie 3500k). Albo tak jak u mnie FullSpectrum z tym że dają burdelowe światło.
Lukasiek Opublikowano 15 Września 2018 Autor Opublikowano 15 Września 2018 A skąd brałeś te swoje ? I trudne w montażu ? Czy od razu dostaje się złożone ?
Recommended Posts