Rysiu Opublikowano 2 Września 2018 Autor Opublikowano 2 Września 2018 Nigdy nie sprawdzam pH. Kiedyś jak miałem dostęp do dobrego ph metru, to sprawdzałem z ciekawości pH wody którą podlewałem i wody z nawozami. Sama woda ogólnie miała dobre, z nawozami nie pamiętam. Na pewno przewodnictwo było większe. Powyżej 1 mili lub mikro siemensa. Też już dokładnie nie pamiętam. No pewnie popuchną. Ale jak teraz est 68 dzień, to jeszcze ze 30-40 jak nic zostało. A ten patyczasty haze to 40 minimum.
Pasjonista Opublikowano 2 Września 2018 Opublikowano 2 Września 2018 (edytowane) Mnie to wygląda na nieodpowiednie ph w medium , azot jest pobierany przez rośliny a inne pierwiastki już nie , jakaś blokada do tego . Na następny grow możesz przetestować te koksy od AN z Ph perfect formula. edit czyli woda miała ph ok czyli 6.5 dodawałeś nawozów które zbijały ph ??? czyli możesz mieć ph medium poniżej 6.0 ??? Edytowane 2 Września 2018 przez Pasjonista
Rysiu Opublikowano 3 Września 2018 Autor Opublikowano 3 Września 2018 nie dodawałem nawozów zbijających czy podbijających ph. Ani teraz ani nigdy. Tak jak pisałem, ph sprawdziłem raz czy dwa dawno temu z ciekawości jak miałem dostęp do ph metru.
Rysiu Opublikowano 23 Września 2018 Autor Opublikowano 23 Września 2018 No to update. Roślinki dobiły jakoś do 3 miesięcy. Coś słabo to wyszło w tym growie. Queen i dwa kushe już dostały overdrive 2 razy i zaraz płukanie wodą. A haze stoi w miejscu. Poprostu nic, zero puchnięcia topów. Nie wiem co z nim zrobić W boxie będzie dalej pewnie stał, bo nowe pestki już poszły do wody. Coś mi się wydaje, że do 120 dni będzie tam siedział a i tak nie spóchnie. Coś posżło nie tak. Albo ledy za słabe na takiego boxa, albo coś z nawozami lub pH wody. Zobaczymy jak pódzie w następnym growie.
Dr Greenthumb Opublikowano 23 Września 2018 Opublikowano 23 Września 2018 dlatego ja zawsze dobieram podobne genetycznie rośliny do jednego boxa żeby nie mieć takich problemów. a dlaczego tak słabo zapełniłes boxa? pałki fajne ale mało, dawaj na następny grow zielony dywan w całym boxie.
Rysiu Opublikowano 23 Września 2018 Autor Opublikowano 23 Września 2018 Miałem 4 nasiona bardziej firmowe, które już dłuuuuugo leżały w lodówce, to tylko 4 wrzuciłem. Miały być 2 na początku w 10 litrowych donicach czy jakos tak. To że genetyka odmienna to kij z tym. Gorzej, że jakieś poblokowane i małe. Trzeba chyba ledy wzmocnić. Albo na hpsa przejść. W następnym growue bardziej wypełnię boxa.
Pasjonista Opublikowano 27 Września 2018 Opublikowano 27 Września 2018 Ja bym na następny wziął z 6 sztuk tego po prawej stronie, na SOG w sam raz. Mnie sie podoba. ;-) Pozdro
Rysiu Opublikowano 28 Września 2018 Autor Opublikowano 28 Września 2018 Na mastępny raz jest już 6 sztuk Ale akurat nie tego z prawej strony. Jest Ak47, WW, critical, og kush, amnesia haze i chemdog. Miał być super lemon haze ale zgubił mi się przy kiełkowaniu nie wiem jak, ale się zgubił. A co do tych, to w weekend 3 będą miały flusha, a haze będzie dalej rósł.
Rysiu Opublikowano 13 Października 2018 Autor Opublikowano 13 Października 2018 No to koniec u mnie. 3 rośliny ścięte. Wynik śmieszny. Łącznie pomiędzy 40 a 50g. Nawet mi się tego ważyć nie chciało. A co najlepsze, we wszystkich 3 pleśń w topach No załamać się można. Z 15g topów do wyrzucenia. W kings kushu zauważyłem ją tydzień temu. Od razu go ściąłem. Special queen i kush też poszly pod nóż ale pleśni jeszcze nie było. Pojawiła się chyba dopiero przy suszeniu. Ściąłem je całe w niedziele i zawiesiłem w boksie bo wyjeżdzalem w niedziele. Wracam wczoraj wieczorem, trymuje je a tu w głównych topach szaro. Ależ wkurzony byłem. Jeszcze royal haze się męczy w boxie. Dostał już overdrive i za jakieś 2 tygodnie ścinka. Słabiutko ten grow poszedł. Liczyłem na więcej. Drugie podejście do fotoperiodów i drugi raz słabo. Zostało mi nasion na 2 growy jeszcze to może pójdzie lepiej następnym razem. Dzisiaj to zważę, to wstawię dokładny wynik i fotki suszu. Fotek z przed ścinki nie mam bo wszystko ma szybko było robione. Zobaczymy jeszcze jak ten haze na koniec wyjdzie.
Recommended Posts