Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

Recommended Posts

Opublikowano

Jak sie spieszysz to wytrymuj , powycinaj z łodyk wszystkie bobki, weź firanke ,rozwieś w namiocie i cały sort ułóż do suszenia. Nawet przy powolnym suszeniu 7 dni powinno styknąć , do słoików i minimum1 tydzień curring i już można konsumować. Oczywiście dłuższy curring na plus.

Opublikowano
9 godzin temu, Dobry Człowiek napisał:

ten planty potrzebuja czasu  dobry obieg powietrza i trzymaj to jeszcze minimum 2 tyg albo i więcej ale co zrobisz twoja sprawa Serio to nie jest dobry gras do palenia ona musi pokazać swoje ja 

taki jest plan jeszcze dwa tygodnie kwitnie

9 godzin temu, Pasjonista napisał:

Jak sie spieszysz to wytrymuj , powycinaj z łodyk wszystkie bobki, weź firanke ,rozwieś w namiocie i cały sort ułóż do suszenia. Nawet przy powolnym suszeniu 7 dni powinno styknąć , do słoików i minimum1 tydzień curring i już można konsumować. Oczywiście dłuższy curring na plus.

ale chodzi Ci zeby te mniejsze wszystkie wyciac i suszyc a reszte jeszcze przytrzymac?

chcialem jeszcze dwa tygodnie niech sobie kwitnie

Opublikowano

Nie , chodzi mi że jak Ci sie spieszy to możesz dlużej trzymac na kwitnienie , przy tygodniowym suszeniu techniką wyżej opisaną. 

Suszenie 3 tygodnie - Największe liście tylko wycinasz i całe rośliny suszysz, (bez korzeni)

Suszenie 1 tydzień- Największe liście i liście przytopowe wycinasz.

Wycinasz ze wszystkich roślin, wszystkie łodygi , z łodyg wszystkie pojedyncze topki, rozwieszasz firanke w boxie i wszystkie wycięte topki rozkładasz na firane do suszenia.

Łodygi i duże liście wyrzucasz, a wycięte listki przytopowe możesz wykorzystać np. na masło

Z Twojej tabelki wynika ,że chcesz dać jeszcze tylko 2 tygodnie na kwitnienie( może być mało - obserwujesz trichomy ) i 3 tygodnie na suszenie. Tydzień curring

Robiąc jak Ci napisałem masz szanse jeszcze nawet 4 tygodnie trzymać na kwitnieniu , 1 tydzień suszenia i 1 curring. 

Gdyby rośliny doszły np. w 3 tygodnie ,  będziesz miał 1 tydzień więcej na curring. 

Opublikowano

ok teraz kumam :) czyli trzeba poczekac na trichomy i wtedy wyjdzie ile czasu na suszenie bede mial :)

teraz jeszcze jedeno pytanie skoro nie wiem kiedy trichomy beda odpowiednie to tez nie wiem teraz kiedy mam przestac lac nawozy.?

Opublikowano

No i podlewaj dopiero jak ziemia dobrze przeschnie a nie wszystkie jednym rzutem (przeschnięta donica jest bardzo lekka); w każdej doniczce będzie schło inaczej bo: a to inne zapotrzebowanie danej rośliny, inna tempa, inny obieg powietrza. Wkońcu to rośliny półpustynne i susza jest ok dla nich, tym bardziej w zaawansowanym flo.

Opublikowano
Godzinę temu, Rother napisał:

No i podlewaj dopiero jak ziemia dobrze przeschnie a nie wszystkie jednym rzutem (przeschnięta donica jest bardzo lekka); w każdej doniczce będzie schło inaczej bo: a to inne zapotrzebowanie danej rośliny, inna tempa, inny obieg powietrza. Wkońcu to rośliny półpustynne i susza jest ok dla nich, tym bardziej w zaawansowanym flo.

Ok tylko tu pojawi się problem z nawozem, bo jak podlewam wszystkie to wiem że wszystkie dostały te same dawki a jak tak zacznę podlewać raz ta raz ta, to się nie połapie, która dostała nawóz, która nie chyba że bym zaczął oznacz w jakiś sposób

Masz na to jakiś sposób?

Opublikowano (edytowane)

Hmm możesz np ogarnąć takie naklejki kolorowe do oznaczania stron i przyklejać z boku donicy wg własnego systemu, dasz radę :)

Nie musisz co chwilę podlewać, jeśli któryś plant postoi trochę w suchej donicy to nic mu się złego nie stanie. Najgorsze jest przelanie.

Edytowane przez Rother
Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+