Tedsharp Opublikowano 6 Marca 2018 Autor Opublikowano 6 Marca 2018 Up 12 dzień rosliny ida w górę. Jest widoczna roznica miedzy jedna nieprzykryta wczesniej butelka a reszta. Ale zdecydowanie wszystkie ida do przodu. na tej najsilniejszej na pierwszych liściach widze drobne odbarwienia. Wp producenta ziemia nie wymaga nawożenia przez pierwsze 3 tyg ale jest tez konkretnie przesuszona po pierwszych nieudanych nasionach. I jest dluzej w doniczce (okoli 5 tyg) Dzisiaj dostały wode po 3 dniach przerwy i ida spokojnie do gory. Na weekendzie planuje juz przerzut do finalnych doniczek. Na razie nie bede nawozil chyba ze sugerujecie inaczej...
Dobry Człowiek Opublikowano 7 Marca 2018 Opublikowano 7 Marca 2018 (edytowane) Jak lecisz na tej glebie co w opisie to nawet tego nie rób tam i tak wysokie EC jest wiec może za 3 tyg coś zapodaj i to delikatnie.A najlepiej jak zobaczysz niedobory , lepiej zwalczysz niż nadmiar I wal to do docelowych już nie czekaj a jak chcesz sie bawić w doktora to jakąś glebę light !! Edytowane 7 Marca 2018 przez Dobry Człowiek
mariola Opublikowano 10 Marca 2018 Opublikowano 10 Marca 2018 Zdrowo, zielono, dobra decyzja by póki co nie nawozic, zycze tlustych szyszek
Tedsharp Opublikowano 10 Marca 2018 Autor Opublikowano 10 Marca 2018 Up dzien 16. Późno, ale finalnie panie w nowych toaletach. Swiatlo nadal nisko. Po przesadzeniu nie podlewalem. tak wyglądają dzisiaj: ps musze sie przyznać do jeszcze jednego błędu: przez pierwszy 2 podlania dostawały wode jaka do boxa dostarczyłem w ....5 litrowych baniakach po płynie do spryskiwacza. Oczywiście wszystko wypłukalem przed użyciem. Prawda jest jednak taka ze po kilku dniach z baniaka czuć było chemię (pewnie w plastiki sie wgryzła). Teraz oczywiście wda stoi w butelkach po mineralnej.
Tedsharp Opublikowano 20 Marca 2018 Autor Opublikowano 20 Marca 2018 Up - dzień 26 weg rosliny sobie rosną. Ostatnie podlanie dostały dosłownie jedna krople na 300 ml biobizz (około 1/3 dawki) - jakieś 3 dni temu. Poszły potem do przodu. Jedna ma dolne liście lekko odbarwione ale wydają sie zdrowe. Nastepne podlanie za 2 dni pozdro
Rozowy Slon Opublikowano 21 Marca 2018 Opublikowano 21 Marca 2018 (edytowane) Nie baw sie teraz w 300ml wody. Ja przy 15 dniu na litrowa donice zmiescilem prawie litr wody. Wez nastepne podlanie lej wode powoli (malymi lyczkami) tak aby cala ziemia w donicy nasiakla i lej do momentu wylewania sie wody dolem (tylko pamietaj jak bedziesz lal przy sciance to woda ucieknie scianka i wyleci dolem, tak nie rob ). Przed podlaniem podnies donice i sprawdz jak sa lekkie, podlewasz jak masz suche donice. Tak po za tym to zdrowo. Edytowane 21 Marca 2018 przez Rozowy Slon
Tedsharp Opublikowano 22 Marca 2018 Autor Opublikowano 22 Marca 2018 Hej no to mniej wiecej tyle wchodzi. Ale Dzieki za sugestie.
Tedsharp Opublikowano 25 Marca 2018 Autor Opublikowano 25 Marca 2018 Up 30 weg 1 flo. Wszystko raczej zdrowo i zielono. Przy kolejnym podlaniu 3 dni temu dałem dosłownie krople biobizza na weg. Wczoraj tj w 30 dzień weg odnotowałem pierwsze oznaki kwitnienia. Swiatlo zmieniłem 12/12.
Miś Opublikowano 25 Marca 2018 Opublikowano 25 Marca 2018 Ładnie przy auto jedziesz 12/12 na flo? Jedna pozbyła się szczytu, czy mi się wydaję?
Pasjonista Opublikowano 25 Marca 2018 Opublikowano 25 Marca 2018 Zdecydowanie przy Twoim oswietleniu jak najdluzej np. 20/4
Recommended Posts