Macky Opublikowano 14 Grudnia 2017 Opublikowano 14 Grudnia 2017 Wywal nawilżacz, powinny już same parować, to i zbyt wysoka temperatura mogą być przyczyną wyginania liści.
stz Opublikowano 14 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2017 Cześć @joka.menas ad. 1. Policzylem. wczoraj zaczął się 2 tydzień flo. ad. 2. Leje już cało set BioBizz (BioGrow, BioBloom i TopMax) według rozpiski. ad. 3. Temperatura jest następująca: Doniczka (poziom ziemi) - okolo 20st Top rośliny - 20,5st (jak pisałem posta o wygiętych liściach, to było 23st, ale podniosłem HPS, o czym niżej) Ogólnie w boxie (w polowie) 22,2 ad. 4. Nie będę wyginał jakoś bardzo. Chce tylko wyrównać dostęp preflowerów do światła. @Vito Wyłączyłem nawilżacz. Z włączonym HPS jest 40%, zobaczymy jak w nocy. Podniosłem trochę HPS. Zobaczymy, co się wydarzy. Ogólnie tylko w jedej roślinie sie tak dzieje. pozdr stz
joka.menas Opublikowano 14 Grudnia 2017 Opublikowano 14 Grudnia 2017 Hmmm. Zalecana tempa na weg to 27-28*C, na flo to chyba 24-26*C. 22*C to troche za malo tylko ze za chwile wystrzela do gory, wiec i tak bedziesz musial podnosic HPSa, no nic zobaczymy co bedzie . Kur.. 40%, jak ja bym nie chcial walczyc z ta wysoka wilgoptnoscia u mnie, no ale przynajmniej cos sie dzieje jak musze obnizac i kombinowac
stz Opublikowano 21 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2017 Hej, update przedświąteczny. Flo: 3 tydzień Temperatura: okolo 26st w dzień i około 19st w nocy. Wilogtność: okolo 30% w dzień i okolo 40% w nocy @joka.menas - opanowalem temperaturę, jest ok. Obie rośliny bardzo szybko rosną. mają juz ponad 50cm. Zapach jest mega intesywny. Musiałem podłaczyć filtr. poniżej fotki. Numer 1 Numer 2 pytania: 1. co oznaczają te żółte końcówki liści. 2. czy ten liść na dole, na kórym pojawiły sie plamy mogę usunąć? czy zostawić aż sam zwiędnie? chyba już za bardzo światło do niego nie dociera. 3. czy coś oprócz podlewania z BioBizz Trypack powinienem na tym etapie robić? Pozdr
joka.menas Opublikowano 21 Grudnia 2017 Opublikowano 21 Grudnia 2017 Tempa ok!! 1. Przenawozenie azotem, odstaw BioGrow na dluzszy czas. Mozesz lec wedlug tabeli BioB. ale bez BG. 2. Mozesz ale po co, inni zalecaja ja staram sie nie usuwac no chyba ze podczas podlania same odpadna albo sa juz mega suche. 3. Mozesz dokupic alga.mic badz bioheaven, fisz mixa nie kupuj bo to ponoc jak BG.
stz Opublikowano 22 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2017 ok, odstawiłem BioGrow a kupiłem BioHeaven. liść zostawiam w spokoju. pozdr.
Dzik Opublikowano 23 Grudnia 2017 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Potwierdzam przenawożenie azotem. Liściezrywa się kiedy więcej niż 50% powierzchni liscia jest zdegradowane. Kolejna sprawa to pytanie czy nie przerosną ci boxa? Może nie...
stz Opublikowano 3 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2018 Cześć, noworoczny update. Wygląda na to, że wszsytko idzie bardzo ładnie. Druga jest trochę mniejsza, ale może to kwestia dogonienia. Zdjęcia są z wczoraj a dzisiaj zaczyna się 5 tydzień flo. BioGrow odstawiony, żółe końcówki liści coraz mniejsze. Leje BioHeaven, BioBloom i TopMax Jakieś sugestie/uwagi na tę chwilę? Numer 1 Numer 2 pozdrawiam.
SmakMaroca999 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Opublikowano 7 Stycznia 2018 przez przekarmienie azotem beda kwitly jeszcze z 5 tygodni.nadal ciemne strasznie od azotu, proponuje kilka podlan sama woda.Pisze tu od wielu lat o nawozach BB i zdania nie zmienie szajs wielki!
stz Opublikowano 7 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2018 @SmakMaroca999 Dzięki za info. Pierwszą dokończę już z BB. Przy kolejnej Advanced Nutrients. Czy przy automatach nadmiar azotu może wydłużyć okres kwitnienia? pozdr.
Recommended Posts