Wake Opublikowano 28 Września 2017 Opublikowano 28 Września 2017 (edytowane) Cześć i czołem bracia i siostry Jest to mój pierwszy growlog, więc proszę o wyrozumiałość przejdźmy do rzeczy Nasiona: 1 x Quick One1 x Royal Kush Auto1 x Diesel Auto1 x Royal Jack Auto1 x Royal Bluematic Oświetlenie: 1 x Phytolite HPS BLOOM Spectrum 250W ( Odbłyśnik zwykły aluminowy 40cm x 40cm x h16,6cm ) Zasilacz GiB Lighting PRO-V-T 250W Fotoperiod: 18/6 Box: Hydro Shoot 80 (80x80x160cm) Podłoże: Sterlix 3x 20L Donice: 10L okrągłe średnica 29cm Nawozy: Hesi Boost Filtr: ECO mini 160-240m3/h fi125mm Wentylacja: Black Orchid axial-flo 125 243m3/h Dodatkowe info: Jutro będę miał pestki , ziemię też nabędę, i ruszam z suszu mam w planach zrobić BHO i ROSIN z gotowego materiału. Pozdrawiam Edytowane 3 Października 2017 przez Wake Cytuj
Macky Opublikowano 29 Września 2017 Opublikowano 29 Września 2017 Zapowiada się ciekawie, widzę nie wybrałeś jeszcze podłoża i nawozów, polecam ziemię biobizza light mix z kompletem startowym biotabsa. Nie musisz martwić się pH ani EC i lejesz odstaną kranówę Cytuj
Wake Opublikowano 29 Września 2017 Autor Opublikowano 29 Września 2017 Tzn, koszta mi aktualnie nie pozwalają, dużo to zmieni jeżeli kupię ziemię w ogrodniczym? Ewentualnie jakieś zastępcze nawozy? Dużo już poleciałem na sam sprzęt, ach mam tylko wentylator wylotowy do filtra zamocowany a nie mam wlotowego i cyrkulacyjnego jakieś rady? Cytuj
Macky Opublikowano 29 Września 2017 Opublikowano 29 Września 2017 1. wlotowy ? po co ? zostawiasz na dole boxa otwarte wloty pasywne. - już oszczędność 2. nawozy - alternatywa to tańszy zestaw np. biobizza te 3paki 3. gleba - najważniejsze to gleba, to podstawa, możesz olać nawozy ale musisz wziąć dobrą glebę, dobra gleba kosztuje tyle samo co ta z supermarketu a różnica jest kolosalna. Na ziemię light mix 50L i komplet nawozów np. biobizza nie wydasz więcej niż 100zł Cyrkulacyjny możesz wstawić za miesiąc jak rośliny już zaczną kwitnąć. Cytuj
Wake Opublikowano 29 Września 2017 Autor Opublikowano 29 Września 2017 Pestki poszły do wody Gratisowa fota Z buszkiem Cytuj
Dzielnicowy Opublikowano 29 Września 2017 Opublikowano 29 Września 2017 (edytowane) ZIEMIA TO PODSTAWA! Wręcz fundament udanego growa. Jak vito mówi. Na dobrą ziemię dasz tyle co w markecie a jakość bez porównania. Jakiś biobizz czy plagron light. Wydasz ze 30 zeta z przesyłką a masz spokój. A tak w ogóle to fajny sprzęt i nasiona. Powodzenia. Edytowane 29 Września 2017 przez Dzielnicowy Cytuj
Pasjonista Opublikowano 29 Września 2017 Opublikowano 29 Września 2017 Siema. Fajnie sie zapowiada. Jedynie co to mozesz miec problemy z temperatura .Odpal juz sobie wszystko sprawdz. Ten wentylator mimo ze pisza 243m3h to podlaczony do filtra ma mniejsza wydajnosc.Pozdro Cytuj
uNeedSome Opublikowano 30 Września 2017 Opublikowano 30 Września 2017 Dokładnie tak jak piszą ziemia to podstawa jak będziesz miał słabą to Ci HPS 1000w nie pomoże tu się nie ma co w złotówę bawić bo to różnica 15-20zł na taką uprawę gdyby to było 50krzaków to można jeszcze zrozumieć, ja osobiście lecę na ziemi ''Oaza'' 12,50 za 50l worka mogę ją polecic z czystym sumieniem nie pali krzaków nawozami i dobrze trzyma PH fajnie rosną, ale lepiej wybrać to co piszą wyżej , ogólnie fajnie schludnie wszystko masz ciekawe w ile dojdzie ten Quick One i jakie palenie z niego wyjdzie Cytuj
Wake Opublikowano 30 Września 2017 Autor Opublikowano 30 Września 2017 Ok ok, posłucham rad, dzisiaj lecę bo ziemię, na spokojnie bo mam blisko grow shopy, btw zastanawiam się też nad tym Quick One, a Royal Kush już mnie zaintrygował, póścił kiełek już w wodzie Sprawdzałem temperaturę, przy włączonym oświetleniu utrzymuje stałe 30 stopni , a przy wyłączonej 19 stopni, obawiam się tego. Cytuj
Recommended Posts