Macky Opublikowano 21 Września 2017 Opublikowano 21 Września 2017 Witam, dziś pokażę moją metodę na kiełkowanie, jest szybka i prosta, można ją wzbogacić o różnego rodzaje SeedBooster'y czy maty grzewcze. Do kiełkowania używam ziemi typu light mix i wody w butelce. Fotoperiody jakich używam do kiełkowania i sadzonek w zależności od mocy, ale na start najlepiej słabej mocy lampa byle by nie wysuszyło podłoża: MH - 12/1 LED - 24h Gdy jest tylko mocny HPS to lepiej poczekać z włączeniem aż wyjdzie roślina na powierzchnię gleby. 1. Wrzucam do wody nasiona i zostawiam na 24h w ciepłym i ciemnym miejscu. 2. Przeważnie wszystkie opadają na dno a szybkie kiełkują w ciągu 24h 3. Dziurki robię na oko, powiedzmy głębokość około 10mm 4. Podlewam dosyć syto od dołu i zraszam od góry. 5. Zostawiam na parę dni pod lampą aby miały ciepło, kontrolując wilgotność zraszaniem. 6. Po paru dniach wsadzam do przejściowych litrowych doniczek. 7. Po około 14 dniach sadzonki lądują dopiero w docelowych doniczkach. Inne metody kiełkowania: Cytuj
dawcanerki Opublikowano 22 Września 2017 Opublikowano 22 Września 2017 nie wiedzialem, ze panie moga kielkowac jeszcze bedac w wodzie, myslalem ze brak tlenu je zabije - dobrze wiedziec ze tak mozna, bo sprawa z lyzeczka i woda jest genialna. A nie przejmujesz sie jak kielki wpadna do ziemi? np. skorupka do dolu? Ja zawsze sie staram by kielek szedl w dol , glowka do gory Cytuj
Macky Opublikowano 23 Września 2017 Autor Opublikowano 23 Września 2017 Olewam to, kiełek wie gdzie ma iść, wolę jak najmniej dotykać nasion i samego kiełka. Raz czy dwa zdarzyło się aby kiełek poszedł do góry, wtedy odwracam wraz z częścią gleby. Cytuj
dawcanerki Opublikowano 24 Września 2017 Opublikowano 24 Września 2017 zapamietam i teraz tez bede tak robil. za duzo ingerowalem w ulozenie kielka do dolu thx Cytuj
Gość Opublikowano 28 Września 2017 Opublikowano 28 Września 2017 pełna profeska, takie poradniki lubię najbardziej Cytuj
mariola Opublikowano 12 Stycznia 2018 Opublikowano 12 Stycznia 2018 O 21/9/2017 o 08:40, Vito napisał: Witam, dziś pokażę moją metodę na kiełkowanie, jest szybka i prosta, można ją wzbogacić o różnego rodzaje SeedBooster'y czy maty grzewcze. Do kiełkowania używam ziemi typu light mix i wody w butelce. Fotoperiody jakich używam do kiełkowania i sadzonek: Jak wrzucę juz wykielkowane pestki do ziemi iustawie foto 24/24, to po jakim czasie dac 12/1? Gdy wyjda nad ziemie? Cytuj
TesterCBD Opublikowano 21 Stycznia 2018 Opublikowano 21 Stycznia 2018 Ja miałem ciemnie dopóki nie wyszły i wtedy odpaliłem 12/1. Uzywam HPS lampy, ale moze mariola w twoim przypadku jest inaczej jak inna lampa albo ktos lepiej Ci doradzi. Cytuj
Maxin Opublikowano 11 Marca 2018 Opublikowano 11 Marca 2018 A mnie nic nie rośnie. Najpierw ćwiczyłam z 3 nasionkami, po 2 miesiącach z następnymi trzema. I nic. Kupiłam dobrą ziemię, wszystko robię dokładnie z instrukcjami na tej stronie i nic. Boję się startować z kolejnymi, bo szkoda mi nasionek, zeby znowu nie skopać sprawy. Cytuj
Pasjonista Opublikowano 11 Marca 2018 Opublikowano 11 Marca 2018 @Maxin moze trafilas dwa razy na stare nasiona Zmien dostawce nasion, albo kup sobie najtansze po 10 sztuk regularne Cytuj
Macky Opublikowano 18 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2018 O 11.03.2018 o 02:50, Maxin napisał: A mnie nic nie rośnie. "Bozie widze bozie widze... A ja nic nie widze..." hehe sorry ale wydaje mi się że to konto jak i cały post jest tylko po to by zrobić zamęt, albo po prostu podważyć mój autorytet 4 miesiące czekać na wykiełkowanie ? hehe ktoś kto to pisał trochę przesadził... Cytuj
Recommended Posts