Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

Recommended Posts

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

witam po przerwie,

brak czasu niestety,

dziś wziąłem się trochę i zrobiłem to tak 

30x1w full spektrum jeszcze zostało kilka rzeczy zasmakować i będzie gotowy, te małe radiatory trochę się grzeją po jakieś godzinie pracy temp. w obecnych warunkach upalowych 27,5 e środku, wilgotność jakieś 45 %, na radiatorze jakieś 35 stopni trochę ciepły jak dotykam, brak wentylatora na nim, zastanawiam się czy nie dołożyć jakiegoś małego 8x8 cm , zmieści się tam ak47 ? mam jakieś pestki automatów to coś wybiorę.

co sądzicie? te luxy to w aplikacji i przy doniczce taki wynik20180808_173156.jpg.4e504a9a37750109de1650761edc2a28.jpg1921504961_Screenshot_20180808-173251_LightMeter.jpg.8b3d5f4a8f8133354741826f378c31c5.jpg 

Opublikowano

Cześć,

Swój panel LED też budowalem na podobnych podzespolach. W moim boxie są dwa panele po 50w sztuka. Dodatkowo każdy chłodzony 12cm wentylatorem. Mam również zamontowany filtr węglowy zasilany wentylatorem wyciagowy o wydajności ponad 100m3/h. 

Po co to napisałem? Przy takim zestawie mam duży problem z temperatura i niska wilgotnością. 

Przeprowadz sobie długi, np całodzienny test.

Tak czy inaczej będę śledził progres.

Pozdrawiam

Opublikowano

jestem cały czas w trakcie testów, mam wentylator 12x12 może go zamontuje na radiatorze zeby dmuchał na niego obecnie 40.8 stopni na radiatorze trochę sporo..tak mi się wydaje 

Opublikowano

zamontowane, po kilku godzinach pracy jest 31,4 stopnia, wystarczająco ? więcej nie ma miejsca na wiatrak. będzie dobrze z taka temperatura na radiatorze? 

Opublikowano (edytowane)

W sumie to chyba ważniejsze jaka temperatura koło rośliny będzie.

Zaraz z ciekawości sprawdzę jak ciepły jest mój radiator.

Edit. 44St.

Edytowane przez Nowy84