Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

Recommended Posts

• Replies 231
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Opublikowano

Jak to staropolskie przyslowie mowi ^Jestes Kovalem swoich wypocin^  Ty jako Funky Koval pokazales swiatu ze z tych wypocin ktore wziely sie z nikad powstala Ona -Roslina ktora tak ma u Ciebie  jak na Jamaice, chociaz slonce nie to samo Rastamanem nie jestes to powiedz jak Ty to robisz .? Mega Bravo !!!!

Opublikowano (edytowane)

Dzięki Panowie!

Wasze pozytywne emocje i wsparcie jest niezbędnym składnikiem tego projektu. 

Jest to też trening cierpliwości i opanowania nadgorliwych działań. A korci mnie, żeby przerzedzić ten gąszcz :) 

Jednak jak już powiedziałem, że do końca bez wygłupów, to trzymam się ustaleń. W donicy susza ale przetrzymam ją do rana.

Podlewanie robię zawsze zaraz przed tym jak zgasną lampy, czyli ok 7:00 - jutro dam jej koktajl grow + bloom. 

Podsumowując jak szło podlewanie:

Podlewam wtedy kiedy jest sucho i minęło min 3 doby od podlania.  

Do dnia 15 lałem niewielkie ilości co dzień, tak 1/3 max pół szklanki z daleka od roślinki. 

D15 - pierwszy raz solidna dawka wody, ziemia była sucha, poszło 750ml

D18 - pierwszy raz nawóz Biogrow 2Ml/0,5l - czyli maksymalna dawka, teraz bym tak nie podlał ale jak widać Biobizz wybacza :)

D22 - 750ml samej wody, nie wyszło dołem więc po  jakimś czasie dolałem trochę do podstawki

D25 - minął tydzień od podlania z nawozem i zauważalnie szybciej ziemia robi się sucha - 4ml/1l Biogrow

D27 - sucho i pojawiły się mikro preflowery :)  z tej radości dostała pierwszy raz na kwitnienie 4ml/1,25L Biobloom

Dziś już sucho. I jak piszę, że sucho to mam na myśli, że w podstawce nie ma wody, a ziemia w donicy jest luźna. Palec wciśnięty wgłąb ziemi również nie znajduje wilgoci.

Kolejne podlanie jutro. 

Będzie to D31 - i dostanie 2ml biogrow, 2ml biobloom na 1litr wody + ewentualna dolewka do podstawki, jak nie przeleci. 

Nie wiem jak inni początkujący ale jak widać, notuję co i kiedy robię. To pozwala zapanować nad nadgorliwością. Czasem głowa płata figle i wydaje się, że nie podlewałem od tygodnia a w notesie, że ledwie dwa dni temu. 

Edytowane przez Funky Koval
Opublikowano
21 minut temu, Funky Koval napisał:

Nie wiem jak inni początkujący ale jak widać, notuję co i kiedy robię. To pozwala zapanować nad nadgorliwością. Czasem głowa płata figle i wydaje się, że nie podlewałem od tygodnia a w notesie, że ledwie dwa dni temu. 

Jedna z lepszych metod by ulepszać swoje projekty za każdym razem i niwelować błędy :) Ja mam zawsze kalendarz na namiocie ;) 

Opublikowano (edytowane)

No niezle teraz poczatkujacy growerzy powinni brac z Ciebie przyklad ( tez poczatkujacego) 

@ Vito dla tego Pana w drodze wyjatku wnosze o przyznanie rangi Grower juz teraz 

@Funky Koval jak tak dalej bedziesz sie rozwijal to za rok to my bedziemy oczekiwac podpowiedzi od Ciebie

edit. za rok znaczy od Nowego Roku tj. 01.01.2018   :-)

Edytowane przez Pasjonista
Opublikowano (edytowane)

Previously on Carlos The Plantator 

Kosmos. 
Błękitna planeta. 
Ziemia.
Ameryka Południowa
Columbia
Zadupie w Columbi
Szopa
Leżak
Carlos na leżaku
Wąs

Flashbacki. 
Kop na dupie ogrodnika. 
Muzykanci. 
Zielona roślinka, rośnie w efektach poklatkowych ( a co.. , ma się budżet z Columbia Picturies) 
Dwóch hombres, impreza, kac, młoda siniorita. 
Strzał w łeb, gaśnie światło, budzi się... 

Odcinek Psiąty Śmdziesiąty czeci: Ja, Carlos

Związany. Wypluwa knebel po dosyć długiej walce i strojeniu idiotycznych min...z wąsem. 
- Puta madre!
- ¡Maldito sea!
- Żeby go pomalowało! 

Cedzi przez zęby latynoskie śmiertelne klątwy

- żeby go swędziało i nie mógł się podrapać, mierda! 
- ja mu pokażę! - syczy spod wąsa - po mojemu będzie, a nie jakieś nudy pitu pitu, ustalenia i reguły

Tak się wściekł, tak napiął.. 
...Wzdął policzki jak banię, w oczach krwią zabłysnął, 
Zasunął wpół powieki, wciągnął w głąb pół brzucha 
I do płuc wysłał z niego cały zapas ducha.. 

Sznury pękły i Carlos znów wolność poczuł. Dalej to już poszło. 
Kupił wentylator korzystając z okazji, że Lermła akurat był krześwy i sklep miał otwarty. 
Wypieprzył dziadowskie śmigło ze swojego starego Atari. 
Do wentylatora tubę elastyczną z amelinium podłączył i do wylota z boxa przyłożyl. Obowiązkowo wszystko taśmą MacGywera oblepił.

large.20171016_202443.jpg.3017c4146f59c76c00956f7d0f97824a.jpg

Wentylator w szmaty zawinął, wszystko zawiesił i włączył. 

Wicher się zerwał, że mu sombrero z łba durnego zdarło. Huk i wycie na całe columbijskie zadupie poszedł, aż psy się rozwyły, krowy mleko dawać przestały a kury tylko srały zamiast jajca sadzić. 

Carlos sie w końcu od tego armaggeddona odturlał. Do szopy się wczołgał, sznurami na powrót okręcił i na na koniec grzecznie knebel do pyska wciągnął. 

- to nie ja - jeszcze pomyślał - ja tu sobie związany od początku siedzę.. 

Ciekawe czy przy tej wichurze zasnąć się da - pomyślałby Carlos gdyby myślał..Ale jełop zasnął właśnie. 

A w kolejnym odcinku : 

- Carlos twoja mać, a filtr węglowy?

- Co?!?

Edytowane przez Funky Koval
Opublikowano

Bo to Carlos dobrze wie po co mu czysty pachnacy filtr.Pewnie zawiesi sobie  nad lozkiem by codziennie z rana przy wstawaniu glowa w niego walnac I przypomniec sobie ze

1 trza przepocone po calej nocy skarpety  zdjąc -powąchac czy dobrze przepocone czy moze jakiegos bąka -z- tyłu w nie zdusić.

2 podejść do owej suszarko-wentylarki

3 zdjac skarpety z dnia pierwszego (juz pachnace jakims eldorado kaktus  osioł nie wie sam dziwi sie węszy)  zawieszone tuz przy smigle co mu w wąsa dmucha  

4 wiadomo ...

cdn po cdn...

Zdrowizna z wiatrakami jak dlon Carlosa Pozdro

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+