Scooby-Doo Opublikowano 29 Października 2016 Opublikowano 29 Października 2016 Te muszki to ziemiórki. Często wystepują już w gotowej ziemi - często z markietu Miałem z tym kurestwem do czynienia jakiś czas temu jak leciałem na jakiejś ch..jowej ziemi z "mrówki". W ziemi są już larwy - takie małe białe - i lubią wilgoć w glebie. Gdy mniej podlewasz jest ich zoraz więcej i zaczynają atakować korzenie. Najprostrzy sposób to do boxa daj żółty lep - lubią jaskrawe kolory - i połóż go blisko jakiegoś pojemnika z wodą. Musisz też częściej podlewać - może mniej a częściej - żeby larwy nie zajeły się korzeniami. Póki będziesz pilnował tych 2 rzeczy pociągniesz spokojnie ten Grow do końca
beginer Opublikowano 29 Października 2016 Autor Opublikowano 29 Października 2016 Dzięki wielkie. Oblepiłem już donicę żółtą tasmą malarską i zobaczymy jak będzie wyglądać rano. Wstawię jutro zdjęcia.
beginer Opublikowano 30 Października 2016 Autor Opublikowano 30 Października 2016 Klon Ak ma już 4 tygodnie i mam zamiar potrzymać go na wegu jeszcze z tydzień. Niech po tych robalach i zabiegach dojdzie do siebie. Natomiast mam też się z czego cieszyć bo kolejny klon się ukorzenił a wygląda na to że jeszcze jeden da radę. Wszystkie rosliny podlewam co dwa dni na zmianę, raz woda raz nawóz po ok 1,2 litra na roślinę.
Grzybek35 Opublikowano 30 Października 2016 Opublikowano 30 Października 2016 Witam. Co do ziemiorki to same muszki są nie aż tak groźne gorzej z larwami które mogą przeżyć kolo 2 tygodni w ziemi i to nawet suchawe wiec radze ci zakupić coś na ziemiorka bo inaczej może być różnie. /admin - link wygasł/ Miałem je i lepiej je usunąć z ziemi. Ewentualnie poczytaj sobie bo są inne sposoby na ich usuwanie. A co do automatów to raczej się nie miesza z normalnymi bo jest później problem ze swiatlem . Automat cały czas na 1h smiga a norealne po wegu idą na 12h i tu jest problem. No chyba ze to tak sobie ma być. Powadzenia z robalami. Ja używałem nemasys.
beginer Opublikowano 10 Listopada 2016 Autor Opublikowano 10 Listopada 2016 Siemka. W boksach nastąpiły drobne zmiany. Z uwagi na te pieprzone ziemiórki wysadziłem jednego Akacza, troszkę za wcześnie ale trudno. Do tego wyleciał w kibel ostatni klon. Z uwagi na to że teraz żadna z roślin nie jest na wegu postanowiłem zostawić dwie pod 250W i klona nr1 pod 150Wat. I tak sobie rosną. Zdjęcia są z niedzieli 06.11. Praca. A tyle wyszło z Akacza na mokro.
Drwal Opublikowano 10 Listopada 2016 Opublikowano 10 Listopada 2016 Najgorsze za tobą. Gratuluję pierwszych zbiorów
Scooby-Doo Opublikowano 10 Listopada 2016 Opublikowano 10 Listopada 2016 JW. Pierwsze koty za płoty Gratki i Smacznego Przy okazji powodzenia z resztą koleżanek Pzdr
Miś Opublikowano 13 Listopada 2016 Opublikowano 13 Listopada 2016 Yyyy,wydaje mi się, czy w tych doniczkach są ziemniaki?
beginer Opublikowano 27 Listopada 2016 Autor Opublikowano 27 Listopada 2016 Witam ponownie. Żałuje i sorki że tak żadko ale jestem zawalony pracą. Mis słusznie zauważyłes bo faktycznie są to ziemniaki. Gdzies na necie wyczytałem że są dobre w walce z ziemiórkami ale szczerze mówiąc uja dało. Dostały też 2 tygodnie temu dawkę Substralu na ziemiórki. Nic z roslinami sie nie działo, z robalami też nie więc jedynym rozwiiązaniem jest dojechanie ze wszystkimi roslinami do konca i ziemia w kiibel. Puki co to rosną zdrowo, kwitną pięknie i myslę że będą scinane ok 3 tygodni jedna po drugiej. Pierwszej na moje skromne oko zostało ok 2 tygodnie. Temp w dzień 29 stopni i 39 wilgotnosci a w nocy 20 na 53. Niestety z nawozów dostają tylkio Canne Bioflores bo kurier dał ciała i nie zdązył z dostawą. Pierwsze 9 zdjęć jest z poniedziałku 21 listopada, a reszta z piątku. Miłego glądania.
Recommended Posts