Skocz do zawartości
nasiona marihuany thc-thc

seedbay

Recommended Posts

Opublikowano

Witam serdecznie.

Jako iż czat świeci pustkami musiałem zrobić nowy temat aby dowiedzieć się tego co muszę wiedzieć przed zrobieniem mojego pierwszego masła.

Chciałbym się od was dowiedzieć czy to masło bedzie odpowiednie do przygotowania cannabutter? 

oraz ile mam czasu od zrobienia masła do pełnej konsumpcji, chodzi tu o sprawę w ile masełko sie zepsuje i jak je przechowywać.

Jesli ktoś ma również wiedzę czy po maśle występują efekty fizyczne w body load'zie takie jak przyspieszona akcja serca ? Szczerze pale co dziennie duze ilosci i powoli boje sie o swoje serce czesto mam wysokie cisnienie po paleniu i nieregularne bicie ( nie wiem czy to sprawa fizyczna czy czysto psychiczna niemniej jednak tak mam) i szukam rozwiązania w jedzeniu konopi a niżeli w paleniu, chciałbym wiedzieć przed zjedzeniem czy coś z serduchem sie dzieje po jedzeniu jak jest load fazy czy nic szczególnego - wole sie przygotować niż żeby mnie to potem zszokowało i pierdolne na zawał :D

Dzieki za ifno

Opublikowano

Witaj

Tutaj masz wszystko o gotowaniu masła. Masło roślinne nie nadaje sie do wytworzenia masła konopnego.

Po konsumpcji produktów z THC nie ma możliwości fizycznej przejścia zawału. Chodzi bardziej o zmiany psychomotoryki, podczas jedzenia sprawność fizyczna oraz umysłowa ulega mocniejszej zmianie jak w przypadku palenia. Jedzenie i inhalacja parowa jest jedyną zdrową formą konsumpcji marihuany.

Odnoście zmian rytu serca w przypadku jedzenia jest to mniej wyczuwalne niż po paleniu. Faza wchodzi stopniowo a w trakcie jej trwania nie ma gwałtownych zmian. Skupiając sie na fazie ciało jest bardziej uśpione tego typu zachowanie, ważna kwestia jest nawadnianie, przy konsumpcji THC picie wody jest koniecznością.

Podstawą zdrowej kuracji THC jest JAKOŚĆ suszu/oleju/  ja jem masła tylko z organicznych upraw, inne mogą miec inny wpływ na jakość fazy jak i swoje prozdrowotne cele.

W dziale przepisy masz wszystko https://trawka.org/forum/3-przepisy-konopne/

 

Artykuły odnośnie jedzenia

 

Opublikowano

Super konkret odpowiedz. Czytałem twoje przepisy widać że znasz sie na rzeczy :) zastanawia mnie dlaczego wszędzie jest masło 82% jeśli użyje masła 80% to nic z tego ? ( np PALMA do pieczenia ma 80%)

Opublikowano

Palma to nie masło tylko margaryna, i szukaj prawdziwego masła a nie wyrobu masłopodobnego. 82% tłuszczu, reszta to białko, i trochę wody.Chyba ze kupisz masło klarowane to prawie sam tłuszcz:)

Gość
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+