Skocz do zawartości
nasiona thc-thc

darmowe nasiona marihuany

Recommended Posts

Opublikowano

Witam serdecznie.

Jako iż czat świeci pustkami musiałem zrobić nowy temat aby dowiedzieć się tego co muszę wiedzieć przed zrobieniem mojego pierwszego masła.

Chciałbym się od was dowiedzieć czy to masło bedzie odpowiednie do przygotowania cannabutter? 

oraz ile mam czasu od zrobienia masła do pełnej konsumpcji, chodzi tu o sprawę w ile masełko sie zepsuje i jak je przechowywać.

Jesli ktoś ma również wiedzę czy po maśle występują efekty fizyczne w body load'zie takie jak przyspieszona akcja serca ? Szczerze pale co dziennie duze ilosci i powoli boje sie o swoje serce czesto mam wysokie cisnienie po paleniu i nieregularne bicie ( nie wiem czy to sprawa fizyczna czy czysto psychiczna niemniej jednak tak mam) i szukam rozwiązania w jedzeniu konopi a niżeli w paleniu, chciałbym wiedzieć przed zjedzeniem czy coś z serduchem sie dzieje po jedzeniu jak jest load fazy czy nic szczególnego - wole sie przygotować niż żeby mnie to potem zszokowało i pierdolne na zawał :D

Dzieki za ifno

Opublikowano

Witaj

Tutaj masz wszystko o gotowaniu masła. Masło roślinne nie nadaje sie do wytworzenia masła konopnego.

Po konsumpcji produktów z THC nie ma możliwości fizycznej przejścia zawału. Chodzi bardziej o zmiany psychomotoryki, podczas jedzenia sprawność fizyczna oraz umysłowa ulega mocniejszej zmianie jak w przypadku palenia. Jedzenie i inhalacja parowa jest jedyną zdrową formą konsumpcji marihuany.

Odnoście zmian rytu serca w przypadku jedzenia jest to mniej wyczuwalne niż po paleniu. Faza wchodzi stopniowo a w trakcie jej trwania nie ma gwałtownych zmian. Skupiając sie na fazie ciało jest bardziej uśpione tego typu zachowanie, ważna kwestia jest nawadnianie, przy konsumpcji THC picie wody jest koniecznością.

Podstawą zdrowej kuracji THC jest JAKOŚĆ suszu/oleju/  ja jem masła tylko z organicznych upraw, inne mogą miec inny wpływ na jakość fazy jak i swoje prozdrowotne cele.

W dziale przepisy masz wszystko https://trawka.org/forum/3-przepisy-konopne/

Artykuły odnośnie jedzenia

Opublikowano

Super konkret odpowiedz. Czytałem twoje przepisy widać że znasz sie na rzeczy :) zastanawia mnie dlaczego wszędzie jest masło 82% jeśli użyje masła 80% to nic z tego ? ( np PALMA do pieczenia ma 80%)

Opublikowano

Palma to nie masło tylko margaryna, i szukaj prawdziwego masła a nie wyrobu masłopodobnego. 82% tłuszczu, reszta to białko, i trochę wody.Chyba ze kupisz masło klarowane to prawie sam tłuszcz:)

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Nowe tematy

• Nowe posty

• Elo👋 dzisiaj robiłem podlewanie do ranoffu i nie ma tragedia bo tak pierwsza od dołu z lewej Ph6,3 EC 798 przy następnym podlewaniu masowo będzie karmiona roztworem na kwitnienie o dużej zawartości fosforu i potasu Plus witaminki. Ta za nią jest na podobnym a nawet prawie takim samym to nie będę pisał. Następna u góry w prawo pH podobne pH6,4 ale EC już 1409 i pozostałe w prawym górnym rogu i pod nią są na takim samym poziomie. No prawie bo ta na dole ma pH 6,1 i tak już lepiej bo ostatnio jak sprawdzałem to miała 5,4 i to jest ta z balkonu. I ostatnia na dole po środku i ja na nią mówię kolba też z resztą z balkonu jest nabita najbardziej i pH ma niskie bo 6 a ostatnio miała 4,2. Chyba jakoś tak albo 4,6 już nie pamiętam a nie chcę mi się cofać 😉. Wrzucę zdiecia z innego ujęcia trochę lepiej widać 
    • Dla tej najbardziej dojrzałej to minimum 20 dni. Może za te 3 tygodnie będzie gotowa. Może 4-5 tygodni. Trzeba obserwować jak się rozwija.
    • Witam👋 dzisiaj nastąpił wiekopomny dzień i został przeprowadzony pierwszy topping zarówno mój jak i roślinek i wychodzi na to że straciliśmy razem ja już nie jestem prawiczkiem a one dziewicami 😅🤣🤣🤣🤣  I teraz tak Royal Skywalker 3 musi zaczekać jeszcze jakieś 2 do 3 dni żeby dobrze ukształtował się stożek wzrostu nad piątym piętrem ,a Sundea Driver niestety po utracie liścienia na starcie jest dość dużo opóźniona i u niej nie wiem czy w ogóle będę coś robić. I jeżeli już to może jeden raz maks dwa ale wątpię dlatego że ona i tak zostanie w dolniczce 3,5l na solo cup chelleng. A udało mi się zrobić topping na pozostałych i ja nie używam do tego żadnych nożyczek sekatorów skalpeli i innych rzeczy tego typu, ja odsłaniam stożek wzrostu i naginam go do tego momentu aż sam pęknie. Trzeba to robić oczywiście z wyczuciem i delikatnie żeby nie uszkodzić niepotrzebnie rośliny ale w brew pozorom jest to bardzo proste. I przy toppingu Skywalker 3 nagram szybko jak to wygląda bo teraz nagrałem ale na wszystkich i znów za długi film i nie można go wrzucić. To wstawiam zdjęcia i tak wyglądają teraz😉
    • Teraz to już te nitki mogłeś zostawić bo jak rośliny się podniosą i to możesz je popalić zabezpiecz je spowrotem bo będą się unosić. A ile one rosną bo tak ok dwa tygodnie od pierwszych preflowerów powinny się zatrzymać z rozrostem i powinny skupić się na kwiatach ale to różnie bywa bo czasami potrafią do miesiąca się rozrastać to zależy od genów.
    • Rysiu a jak myślisz ile im zostało do ścinki tej jednej to myślę że około 20dni ale reszta potrzebuję chyba trochę więcej co? A i takie pytanie z innej beczki, teraz to 40% wilgotności im wystarczy nie? Bo przy wyższej może pojawić się pleśń na topach nie? I jak wstaną o 17 tej to zrobię im dokładniejsze zdiecia żebyś mógł ocenić tylko nie mam jeszcze lupy żeby sprawdzić trichomy a nie mam pojęcia jak i czy w ogóle mam tu opcję macro czy micro 😅
  • Gallery Statistics

• Images
      64.4 tys.
    • Comments
      1.3 tys.
    • Albums
      1.9 tys.

Latest Image
    Przez KushSensei,
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+