Jump to content
Aby oglądać GrowLogi i zdjęcia z działów InDoor oraz OutDoor galerii musisz się zalogować ! ×
nasiona marihuany, nasiona konopi
marihuana
GanjaFarmer
grower.com.pl www.growbox.pl seedstockers.com

Recommended Posts

Witam Wszystkich Serdecznie

 

:hemp_cook: Dziś w Gotuj z Ambasadorką :hemp_cook:

 

 

Masło z Haszu - Cannabis Butter Hash 

 

med_gallery_27223_375_373097.jpg

 

 

Zapowiedziane co prawda już zjedzone  :laugh:

 

Mega mocne masło z haszyszu.

Szybkie i smaczne masło które może posłużyć do wszelakich przepisów konopnych.

 

Masło bardzo intensywne w działaniu i wydajne już przy użyciu 3g gotowego masła można cieszyć się mocnym upaleniem haszu.

 

Do przepisu użyłam masła naturalnego 83%.

 

Składniki:

  • haszysz 3 gramy
  • masło 120 gram

Masło bardzo łatwe w przygotowaniu, nie wymaga gotowania w wodzie.

 

Klarowanie masła.

Masło rozpuszczam w rondlu o teflonowe powłoce, na najmniejszym ogniu. Gdy masło rozpuści się pojawia się "odpad białkowy" w postaci piany, ściągam cały osad tak by zostało tylko samo płynne masło.

Dzięki temu masło może być używane w wysokich temperaturach jak i pieczenia i smażenia. Dodatkowo masło sklarowane można przetrzymywać dłużej w lodówce nie tracąc walorów smakowych.

 

Do rozpuszczonego masła dodaje rozkruszony haszysz i dokładnie rozpuszczam. Gotuje ok 5-6 minut tak aby pyłek dokładnie połączył się w maśle.

 

Masło studzę w temperaturze poniżej 14 stopni i gotowe :)

Po kilku godzinach zdatne do spożycia.

Leżakowanie masła również ma znaczenie, więc świeże gorące masło może wywołać ból brzucha, więc warto odczekać do pełnego ostudzenia.

 

Masło wychodzi 100g

 

gallery_27223_375_50338.jpg

 

 

:indiana:  z buchem ludziska z buchem  :indiana:

 

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

Po raz kolejny masło które znika z miseczki w mgnieniu oka :)

Mocne w działaniu, tym razem większa ilośc masła.

Z 200gram masła po sklarowaniu wyszło 150 g i w połaczeniu z haszyszem nie traci już więcej z gramatury.

Tym razem robiłam dwie miesczki

 

gallery_27223_375_96608.jpg

 

 

Link to post
Share on other sites
  • 5 months later...
  • 1 year later...

Witam

Mam pytanko czy te Maselko mogę gotować na parze? Bo naprzyklad w ten sposób robiłem już masło z trawki i wszystko było Oki a teraz pierwszy raz będę próbował zrobić z haszu więc nie wiem za bardzo jak się za to zabrać ;)

Link to post
Share on other sites
  • 3 years later...

Kolejny kozacki przepis..po maselku z lisci cukrowych i topkow przyszedł czas na Hasish Butter. Choć z małymi problemami(pozostało trochę fusów-nierozpuszczonego haszu który osiada na dnie) to i tak jest mega. Aromat, smak-kadzidlo. Dodałem do porannej kawy. Aromat kawy+haszu/kadzidla jak w Marokanskiej kafejce. Dziś już wiem że nic nie jest w stanie mnie wkurw##.. Peace and love hahahaha😑😑😃😃😑😑:czeko:

 

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Silnie relaxujaca.. Bardzo przyjemna.. Nie przytłacza głowy ale odcina nogi hahah. Z czasem działania to już zależy.. Najszybsza to z rana gdy żołądek jest pusty.. Po jedzonku 30-60minut. 

Edited by zgREDex
Link to post
Share on other sites
  • 3 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy to insert a link to the Privacy Policy page GDPR - Website only for adults, 18+