Ambasadorka Posted October 19, 2014 Share Posted October 19, 2014 Witam Wszystkich Serdecznie Dziś w Gotuj z Ambasadorką Masło z Haszu - Cannabis Butter Hash Zapowiedziane co prawda już zjedzone Mega mocne masło z haszyszu. Szybkie i smaczne masło które może posłużyć do wszelakich przepisów konopnych. Masło bardzo intensywne w działaniu i wydajne już przy użyciu 3g gotowego masła można cieszyć się mocnym upaleniem haszu. Do przepisu użyłam masła naturalnego 83%. Składniki: haszysz 3 gramy masło 120 gram Masło bardzo łatwe w przygotowaniu, nie wymaga gotowania w wodzie. Klarowanie masła. Masło rozpuszczam w rondlu o teflonowe powłoce, na najmniejszym ogniu. Gdy masło rozpuści się pojawia się "odpad białkowy" w postaci piany, ściągam cały osad tak by zostało tylko samo płynne masło. Dzięki temu masło może być używane w wysokich temperaturach jak i pieczenia i smażenia. Dodatkowo masło sklarowane można przetrzymywać dłużej w lodówce nie tracąc walorów smakowych. Do rozpuszczonego masła dodaje rozkruszony haszysz i dokładnie rozpuszczam. Gotuje ok 5-6 minut tak aby pyłek dokładnie połączył się w maśle. Masło studzę w temperaturze poniżej 14 stopni i gotowe Po kilku godzinach zdatne do spożycia. Leżakowanie masła również ma znaczenie, więc świeże gorące masło może wywołać ból brzucha, więc warto odczekać do pełnego ostudzenia. Masło wychodzi 100g z buchem ludziska z buchem 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ambasadorka Posted October 21, 2014 Author Share Posted October 21, 2014 Po raz kolejny masło które znika z miseczki w mgnieniu oka Mocne w działaniu, tym razem większa ilośc masła. Z 200gram masła po sklarowaniu wyszło 150 g i w połaczeniu z haszyszem nie traci już więcej z gramatury. Tym razem robiłam dwie miesczki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rydek Posted April 2, 2015 Share Posted April 2, 2015 Witam. Czy maslo z zawartoscia 81% tlusczu bedzie sie nadawac ? Czy musi byc koniecznie ponad 83%? z Gory Dzieki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ambasadorka Posted April 2, 2015 Author Share Posted April 2, 2015 siema Ważne aby miało powyżej 80% więc takie też jest bardzo dobre, polecam sklarować je, będzie smaczniejsze, można będzie używać w wysokich temperaturach, a termin ważności takiego masła jest kilkanaście razy dłuższy niż zwykłego. Tutaj przepis na masło klarowane Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rydek Posted April 3, 2015 Share Posted April 3, 2015 Witam sklarowalem maselko i wyszlo kozak. Dziekuje za pomoc i polecam ! Dobrego Dnia.Radek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziaru Posted March 31, 2017 Share Posted March 31, 2017 Witam Mam pytanko czy te Maselko mogę gotować na parze? Bo naprzyklad w ten sposób robiłem już masło z trawki i wszystko było Oki a teraz pierwszy raz będę próbował zrobić z haszu więc nie wiem za bardzo jak się za to zabrać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zgREDex Posted January 25, 2021 Share Posted January 25, 2021 Kolejny kozacki przepis..po maselku z lisci cukrowych i topkow przyszedł czas na Hasish Butter. Choć z małymi problemami(pozostało trochę fusów-nierozpuszczonego haszu który osiada na dnie) to i tak jest mega. Aromat, smak-kadzidlo. Dodałem do porannej kawy. Aromat kawy+haszu/kadzidla jak w Marokanskiej kafejce. Dziś już wiem że nic nie jest w stanie mnie wkurw##.. Peace and love hahahaha😑😑😃😃😑😑 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ambasadorka Posted January 25, 2021 Author Share Posted January 25, 2021 Kazdy smak masła jest inni i unikatowy Jak faza @zgREDex ?? Po jakim czasie ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zgREDex Posted January 27, 2021 Share Posted January 27, 2021 (edited) Silnie relaxujaca.. Bardzo przyjemna.. Nie przytłacza głowy ale odcina nogi hahah. Z czasem działania to już zależy.. Najszybsza to z rana gdy żołądek jest pusty.. Po jedzonku 30-60minut. Edited January 27, 2021 by zgREDex Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SleeP Posted May 8, 2021 Share Posted May 8, 2021 Witam, czy jeśli masełko przy łączeniu z haszem zmieniło kolor na brązowawy to znaczy ze spaliłem i nic z tego nie będzie? 😢 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts