Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Recommended Posts

Opublikowano

Filterek daje rade. Zapachu zero, ale upał straszny. 33 przy lekko uchylonych drzwiach. Wytnę dziś duży podłużny kwadrat zamiast tych nawiercanych dziur. Może pomoże

Opublikowano

Filtr zamontowany ja na zdjęciu wcześniej... 

a jest to dokładnie ten zestaw --->  /admin - link do aukcji allegro wygasł/

dziury mam ponawiercane... 8 sztuk około fi30. Również widać je na zdjęciach które dodałem wczoraj

Opublikowano

no to dowierc dziur jeszcze bo 8 to malo lub pila bagnetowa do metalu wywierc dziure fi 100 na pasywny wlot i mozesz wsadzic do niej miekka rure ktora bedzie przy samej ziemi i bedzie zasysac chlodne powietrze.Pozdr

Opublikowano

chcę właśnie wyciąć taki duży kwadrat zamiast tych wierceń... w sumię będzie miał wymiar 35cm na 5cm. Jest to wlot z dolnej szafki w krórej będzie stać nawilżacz. A w dolnej szafce wlot jest 100x100
A ten zestaw ok? Powierzchnia boxa to 0,2 m3 lampa 150W

Opublikowano

hps taki miałem na stanie :) Nie kupowałem go teraz... A tam gdzie stoi ta lodówka jest stale w granicach 15 -18 stopni. Nie ważne czy lato czy zima. W sumie to 15 może być problemem w trakcie nocy bo pewnie spada i w niej do takiej temperatury.

Mam jeszcze fabryczną szybę z tejże lodówki to może wstawię ją dziś pod lampę i zobaczę czy coś pomoże :)

Opublikowano

w sumie ja mam na 0,36m2 prawie jeszcze raz takiej powierzchni 250W ale mam dwa wentyle jeden wprowadza powietrze do namiotu na pierwszym biegu a drugi wyciaga.Mysle ze 100W to by bylo idealnie u ciebie.Szyba raczej musi byc czysta nie zadne matowe lub mleczne szklo.

Opublikowano

Modyfikacja wykonana.

- wstawiona szyba - ma ona od strony drzwi i po przeciwnej po 8cm luzu na przepływ powietrza

- zamontowany mieszający - komputerowy 8cm -12V

- świniak nawilżacz w dolnej szafce

- poszerzony wlot powietrza

Piętnaście minut po zamknięciu drzwi (HPS nagrzany godzinę wcześniej) temperatura 24 stopnie. Liczę że będzie teraz 27-28. Pójdę po 2h od zamknięcia i sprawdzę jeszcze przed zaśnięciem :)

Na zdjęciach gó*no widać ale dodaje...

1. SZYBA

szyba1

szyba2

2. WLOT

dziury wlot

3. Rodzynek ŚWINIAK ;)

świnia

Dla @SmakMaroca999 - podłączenie filtra

filtr1

filtr2

filtr3

Pozdrawiam wszystkich komentujących :D Dzięki za rady!  :big-joint:

• Upvote 1
Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+