incognito Opublikowano 2 Lutego 2016 Opublikowano 2 Lutego 2016 Witam w kolejnym Growlogu Sprzęt pozostaje bez zmian, ale o tym później. Nasiona od Holendra: Grapefruit, wg producenta dochodzące w 60 dni, myślę że tego wyniku nie zrobię, ale ciesze się smakową i szybką odmianką, bo już kiedyś ją testowałem Czwartą roślinką bedzie AuroPurple od Pyramid Seeds. Co prawda w chwili obecnej pestka ma małe problemy. Po 24h moczeniu w wodzie, oraz 24h na waciku, nie wyszedł kiełek, na tyle długi jak w Grapefruitach. Wyszło moze 1mm, ledwo się otworzył, nie wiem co z tym zrobić, więc poszło nasionko płytko w glebe, żebym widział czy są postępy czy coś nie wyszło ... Growbox: DS60 60x60 cm podstawa Wentylacja wyciągająca powietrze podłączona pod filtr węglowy Jeden wiatrak mieszający powietrze wewnątrz boxa Ziemia Tescowa Nawozy: Bio Atami - Resztówka, niestety nie mam ukorzeniacza, a był genialny, zostanie sam Flo + Grow Donice docelowe 11l kwadratowe Oświetlenie: Docelowo 180W Panel LED 8:1, przystosowany na kwitnienie, tu też pytanie, czy ze względu na moje automaty, moge odpalić te światło od początku grow? Czy jak są małe to dać je pod słabszą lampe CFL250 (z tym ze słabo działa)? Mam tu straszny dylemat, ale lampa w przyszłości zostanie wymieniona... Kilka fotek: Pierwsze 3 Grapefruity. To ich 2 dzień, 1.02 poszły do gleby. Pozdrawiam 1
Scooby-Doo Opublikowano 2 Lutego 2016 Opublikowano 2 Lutego 2016 Zasiadam i obserwuję Pokaż jaki to panel
SmakMaroca999 Opublikowano 3 Lutego 2016 Opublikowano 3 Lutego 2016 No to i ja zasiadam zobaczymy czy bedzie jakis progres od czasow Monstera#1.Pozdro i farta do konca!
bart85 Opublikowano 3 Lutego 2016 Opublikowano 3 Lutego 2016 Ooo skoro piszesz ze z ukorzeniaczem od Atami jest tak bajkowo to dobrze, ze na nowy projekcik dokupilem buteleczke
Scooby-Doo Opublikowano 3 Lutego 2016 Opublikowano 3 Lutego 2016 Powodzonka , ciekawe odmiany A co do Auto Purple to spróbuj nastepnym razem Auto Purple x NL od Bulk' a tu problemów z pestką miał nie będziesz Mają naprawdę mocne i zdrowe pechy. A tym czasem obserwuję
incognito Opublikowano 6 Lutego 2016 Autor Opublikowano 6 Lutego 2016 Witam Mamy 6 dzień, odkąd pestki poszły w glebę Niestety moja cierpliwość pozostawia wiele do życzenia. Auto Purple, miał delikatne problemy od początku... Raz że przy kiełkowaniu wypuszczał kiełek bardzo wolno i był on krótki, dwa, jak pestka poszła w glebę, i nie było widać że się unosi, chciałem delikatnie nacisnąć za skorupkę, żeby pomóc Purpleowi ją otworzyc... chyba wtedy urwałem ją od reszty kiełka, przewiduje zgon, ale mam nadzieję że może nie urwałem długiej, istotnej części, oby mi wybaczyła, bo chciał bym posmakować w koncu fioletowego palenia Swoją drogą zastanawiam się jaką odległość zachować pomiędzy szczytami, a panelem? 30-50 cm? Mój panel jest to UFO 180W. Na wszelki wypadek do wody poszła pestka AK47, lubię tę odmiankę, więc powinna przyćmić smutki po ew utracie Purple Oto fotka na dzień 6.02, godzina około 9:50 czasu PL. Pod kopułką oczywiście Purple, reszta to Grapefruity Niech moc będzie z wami 1
eestevu Opublikowano 6 Lutego 2016 Opublikowano 6 Lutego 2016 Zapowiada się ciekawie, W 8-9 tygodni od pestki do zbioru , sam zastanawiałem się czy je brać Jak wysoko trzymasz tego LEDa od panienek ?
Recommended Posts