Skocz do zawartości
thc-thc

darmowe nasiona marihuany

Recommended Posts

Opublikowano

Już mam na in zamontowany i chodzi, więc nie będę tego teraz rozbrajał, ale dobrze wiedzieć na przyszłość. ;)

Macie jakiś patent na zatrzymywanie wilgoci bliżej powierzchni ziemi, żeby umożliwić tam wzrost korzeni? Istotne dla mnie, bo doniczka 4l, miejsca w boxie też nie za wiele, więc chcę możliwie najwięcej wycisnąć z tej roślinki. 

Zaczyna się 4-ta doba: 

(Całkiem nieźle wygląda jak na ledwo uratowaną ;) Czwarta doba pod lampami, generalnie ma ok. dwóch tygodni.)

post-43036-0-22886900-1438298122_thumb.j

Warunki w boxie (dane z rana):

Wilgotność: 42%

Temperatura: 26-27C

Opublikowano

Normalnie wygląda, nie wiem czego panikowałeś :) .Warunki ok, kiedy trochę zarośnie to wilgotność się jeszcze trochę podniesie.

Po co ci korzenie przy powierzchni? :D

Opublikowano

Normalnie wygląda, nie wiem czego panikowałeś :) .Warunki ok, kiedy trochę zarośnie to wilgotność się jeszcze trochę podniesie.

Po co ci korzenie przy powierzchni? :D

Poprawiło się jej, bo wyglądała gorzej... -ahh, ta magiczna kranówka. :D

Potrzebuje, bo donica jest mała - to raz, dwa - gleba usiadła, a jak wiadomo, im więcej korzeni, tym większa roślina i pewni plon, dlatego zależy mi na tym, żeby możliwie najwięcej puściła korzeni. ;) Keramzyt się nadaje, ale zastanawiam się czy jest jeszcze jakaś alternatywa dla niego? I czy wystarczą 3 dziury w doniczce na dole - takie standardowe? 

Opublikowano

Konopie to nie sukulenty, nie tworzą systemu powierzchniowego, korzeń idzie wgłąb, dlatego wybiera się doniczki wyższe, a nie szersze. Po co ci ten keramzyt teraz?, Potrzebny jest dobry drenaż, jeśli zapewniają go 3 dziury, to wystarczą.

Opublikowano

Konopie to nie sukulenty, nie tworzą systemu powierzchniowego, korzeń idzie wgłąb, dlatego wybiera się doniczki wyższe, a nie szersze. Po co ci ten keramzyt teraz?, Potrzebny jest dobry drenaż, jeśli zapewniają go 3 dziury, to wystarczą.

Opublikowano

Kiedy woda dość swobodnie przepływa przez całą doniczkę, nie zbiera się i nie robi wiecznego błota na dnie, przez co korzenie mogłyby zgnić. Tego keramzytu mogłeś właśnie dać na dno. :)

Opublikowano

Bym wiedział wcześniej to pewnie bym dał. ;) Woda generalnie szybko i sprawnie trafia na podstawek - czy jest błoto - któż to może wiedzieć. Dziury na skrajach donicy. 

Ile tego keramzytu powinno być na dnie? Jedna warstwa na wysokość "kamieni"?

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+