Skocz do zawartości
thc-thc

hempowo

Recommended Posts

Opublikowano

Witam,

Jestem na etapie budowania swojego pierwszego boxa o wymiarach 120x40x40 do uprawy dwóch automatycznych roślinek.

Kolega ma do odstąpienia ok 5-6 żarówek widocznych na zdjęciach poniżej. Z racji że jestem niedoświadczony a żarówki nie mają wielu oznaczeń, chciałbym się od Was dowiedzieć co to za żarówki i czy się nadadzą. Gratis to gratis, sami wiecie, a nie chcę przepłacić przy pierwszej uprawie.

Proszę o pomoc w zdiagnozowaniu tego sprzętu.

post-42724-0-07956500-1432669306_thumb.j

post-42724-0-34518500-1432669312_thumb.j

Opublikowano

Wcale nie jest zły pomysł. Ja osobiście używam takiej samej foto 65w 3800lm na weg. A jeśli auto to zarówno na weg jak i flo. Z tą różnicą , że na flo dorzucam jeszcze coś o cieplejszej barwie.

Poza tym są to najlepsze CFLki uwzględniając cena=jakość. A w dodatku mają ograniczoną "nagrzewalność" właśnie dlatego , że są fotograficzne.

Ja szczerze polecam !

Na samych dokładnie tych CFLkach zrobiłem 4 growy z automatami i nigdy się nie zawiodłem.

Opublikowano

Ja też miałem je na weg dla sadzonek przed tegorocznym outem i wszystko ładnie rosło, a temperatura nie była problemem co przy małej powierzchni ma znaczenie. Pytam ponieważ nie wiem tyle co Wy, a sam nie miałem do nich zastrzeżeń.

Pozdro

ZN

Opublikowano

Witam,

Jestem na etapie budowania swojego pierwszego boxa o wymiarach 120x40x40 do uprawy dwóch automatycznych roślinek.

Kolega ma do odstąpienia ok 5-6 żarówek widocznych na zdjęciach poniżej. Z racji że jestem niedoświadczony a żarówki nie mają wielu oznaczeń, chciałbym się od Was dowiedzieć co to za żarówki i czy się nadadzą. Gratis to gratis, sami wiecie, a nie chcę przepłacić przy pierwszej uprawie.

Proszę o pomoc w zdiagnozowaniu tego sprzętu.

Jesli bys chcial mam CFL 200w dual za 100zl moge sprzedac pozdrowienia