Skocz do zawartości
nasiona marihuany thc-thc

seedbay

Recommended Posts

Opublikowano
W dniu 18.05.2015 o 14:00, Sasquatch napisał(a):

Kałachy pięknie wyglądają, NL trochę w tyle ale pewnie nadrobi  :puff:

Dzięki Sasquatch, wydaje mi się że do miana "pięknych" wiele im brakuje ale raczkującego growera takie komentarze cieszą  :laugh:

według producenta NordenSeeds z vikinga NL jest mały plon od 10 do 25g z krzaka więc cudów bym się tu nie spodziewał.

Za to kałachy od nich niby od 35 do 70g ciekawi mnie na ile prawdziwe są te dane.

W dniu 18.05.2015 o 16:33, Dzik napisał(a):

daj im PK bo zjadają swój ogon

Dziku na forum masz opinie ganja-mistrza także wierzę, że faktycznie potrzebują tego PK tylko jestem takim laikiem, że nawet nie wiem o czym mowa

chodzi o canna PK 13/14 ?

Opublikowano

gdzie mi tam do mistrzów, po prostu pasjonat ze stażem :re:

ograniczam się w życiu do 3 pasji - zawód , lochy i konopie

job&sex&cannabis :zab:

żartem trochę wracając do tematu PK to Potas i Fosfor - pierwiastki potrzebne na kwitnienie, podstawowy składnik wielu nawozów do roślin

Opublikowano

Dziku i tacy właśnie "skromni" pasjonaci to sól tego forum  :big-joint: dzięki za wyjaśnienie. Do końca tego grow odpuściłem sobie już kupowanie nawozów ale do kolejnego będę duuużo lepiej przygotowany.

gallery_39215_1066_24252.png

Od razu wyjaśniam to co widać wyżej otóż kilka dni temu kupiłem nawilżacz w postaci chujowej żaby :re:

w samo południe w boxie zapada zmrok lampa przestaje grzać i wilgotność skacze jak pojebana, producent zaleca 40-50% wilgotności na flo i przy włączonej lampie taki poziom utrzymuje. 

Czy przez takie skoki może się coś stać? (głównie boje się o pleśń)

Całe szczęście, że od ziomka z tego forum będę miał jutro porządny nawilżacz z higrostatem więc problem zniknie.

Dziś wysłali mikroskop z allegro więc na dniach będę już mógł sprawdzić trichomy a jako że coraz bliżej do ścinki to mam kilka pytań:

1. Czy powinienem odstawić biobizz'y przed ścięciem a jeśli tak to kiedy ?

2. W tabelce dawkowania jest tydzień przed harvestem flush - jest to konieczne ?

3. Czytałem coś o miodzie, w jakich proporcjach rozpuszczać go w wodzie i jakie są z tego korzyści? 

Jako że minął już tydzień to wrzucam mały up: 

Box

gallery_39215_1066_46538.jpg

AK #1

gallery_39215_1066_199997.jpg

gallery_39215_1066_260093.jpg

gallery_39215_1066_241628.jpg

AK #2

gallery_39215_1066_271723.jpg

gallery_39215_1066_41631.jpg

gallery_39215_1066_26619.jpg

oraz "hehe" Viking NL

gallery_39215_1066_175026.jpg

gallery_39215_1066_40515.jpg

• Upvote 1
Opublikowano

Według mnie nawilżacz w tej fazie flo nie dość , że zbędny to wręcz może zaszkodzić. Nawet jeżeli wilg. spadnie w tym stadioom flo do 30% to i tak będzie git  :)

BioBizzy odstaw tydzień przed , flush po nich zbędny. Miód i melasa pomaga w "cukrzeniu" się kwiatostanów , co do proporcji niestety nie podpowiem (używam Hesi Boost- który ma melasę w składzie jak i cukry owoców).

Pozdrawiam

Opublikowano

Według mnie nawilżacz w tej fazie flo nie dość , że zbędny to wręcz może zaszkodzić. Nawet jeżeli wilg. spadnie w tym stadioom flo do 30% to i tak będzie git  :)

BioBizzy odstaw tydzień przed , flush po nich zbędny. Miód i melasa pomaga w "cukrzeniu" się kwiatostanów , co do proporcji niestety nie podpowiem (używam Hesi Boost- który ma melasę w składzie jak i cukry owoców).

Pozdrawiam

Dzięki za info teraz wiem już prawie wszystko :) , póki co nawilżacz idzie w odstawkę.

mam pytanko o te wykresy? Skąd je masz? Sam je sobie prowadzisz czy jak? :)

Wykresy tworzą się same a dane pochodzą z czujnika który sam zrobiłem w oparciu o moduł sieciowy esp8266, czujnik temperatury/wilgotności DHT11 oraz arduino uno które w sumie służy tylko do zasilania.

Co minute robiony jest odczyt wartości z czujnika a następnie przez wi-fi dane wysyłane są do serwera.

Do tego zrobiłem sobie stronę widoczną w poście wyżej która ładnie te dane wyświetla, a ja mogę śledzić co się dzieje w boxie z telefonu czy kompa  :D

Tak to wygląda

gallery_39215_1066_40628.jpg

• Upvote 2
Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+