incognito Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2015 no Tak, jak wiadomo lampa umarła... nie wiem kiedy, nie wiem w jaki sposób, póki co roślinki kwitną na tej lampie i czekają na nowe słoneczko... w sumie nie jest z nimi tak źle, ale mają trochę do nadrobienia Dzień 45... Miętka rośnie, na boki, do góry, w sumie wszędzie, niedługo trzeba będzie zrobić mojito Dodatkowo dostałem od mamy 2 ucięte kawałki fajnego kwiatka, który w moim rodzinnym domu rośnie od wielu lat i bez przerwy jest podcinany i przesadzany w nowe donice Szczerze... nie wiem co to za roślina... zdjęcia dodam jakoś na weekendzie, to może ktoś ze speców mi powie (widać ja na środku) Peace !
Macky Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Ja bym dołożył żarówki z domu puki nie dojdzie nowa lampa
incognito Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Dzień 46 No tak... CFL umarła, zaglądnę do niej później, w tym czasie kupiłem nową lampę - zadecydowałem o zakupie panelu UFO Led. Wybór padł na UFO LED 150W panel czyli 50x3W 8:1 (640 i 460). Co prawda zamawiałem wersję 100W z żarówkami 2W, ale chyba sprzedawca mnie bardzo polubił, mam 50W w gratisie ma się to szczęście.
Macky Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Opublikowano 18 Kwietnia 2015 No i fajnie teraz przełączaj na czerwoną barwę lub dual (nie wiem jakie masz ustawienia) i lecisz dalej A tą CFL można spróbować naprawić, u dołu można zdjąć obudowę i sprawdzić połączenia.
bart85 Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Lec na obu swiatelkach czyli niebieskim i czerwonym Lampe bym obniżył
incognito Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Dzień 50? LED spełnia swoje zadanie bo rośliny widać że rosną lepiej niż na CFL. Co do poprzednich komentarzy... Mój panel nie ma możliwości ustawień, w sumie nie ma nawet włącznika/wyłącznika (co uważam za wadę) , po prostu jedno zdjęcie zrobiłem z flashem drugie bez heh A oto foteczki Mały AK-47 Duży AK-47 Mass Monster #1 Cykl naświetlania 18/6 Temperatura 24.5 C Wilgotność 60% Przyznaje że Ledy mniej nagrzewają growboxa od środka, jest to uważam dużym plusem dla ludzi którzy mają problem z utrzymaniem odpowiednio niskiej temperatury w gBoxie, ja taki problem wcześniej miałem. Chyba nic więcej nie mam do dodania
itaka Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 incognito wrzuć jakieś foto ciekawi mnie efekt LED'a i ogólnie jak się pozmieniało
incognito Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Dzień 60? +/- 1 dzień Zapach wyczuwalny bardzo, topy zaczynają się kleić (ak bardziej się klei od massmonster). Roślinki zaczynają puchnąć, mam nadzieje że napuchną jeszcze bardziej, ale zapowiada się ciekawie W sumie większość rzeczy bez zmian. Dziś panie przeżyły mały prysznic pod wanną, chyba odświeżenie roślinki nie zaszkodzi prawda ? Więc foty: Mass Monster Mały AK: Duży AK:
Dzik Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 brak nawozu na kwitnienie AK47 duże ładna budowa
Recommended Posts