proxy606 Opublikowano 23 Lutego 2015 Opublikowano 23 Lutego 2015 Cześć, Jak zmieszać dolomit i perlit z ziemią biobizz light mix, aby otrzymać optymalne ph na stale? Pozdrawiam.
Macky Opublikowano 23 Lutego 2015 Opublikowano 23 Lutego 2015 Cześć, Ziemia BioBizz Light Mix ma już w sobie perlit, jeżeli nie stosujesz automatycznego systemu nawadniania to więcej nie trzeba. A po co ten dolomit ? Na outdoor to planujesz ?
proxy606 Opublikowano 23 Lutego 2015 Autor Opublikowano 23 Lutego 2015 Indoor, czytałem gdzieś że jak zmiesza się ziemie z dolomitem to uzyska się stałe ph, które bardzo ciężko zmienić. Nie znam proporcji.
jojojoziomalos Opublikowano 23 Lutego 2015 Opublikowano 23 Lutego 2015 jezeli martwisz sie o ph to stosuj nawozy które to reguluja (bufor ph), ja uzywam hesi bloom complex i fosfor plus nigdy nie miałem problemu z ph innich nie polecam bo nie znam akurat po tych zalecane zrobienie flusha (płukania gleby) na koniec . Stosuje tez hesi bo to mineralne (nie organiczne ) butelka 1l bloom complex i 0.5 L fosfor plus uzywam chyba juz 4rok w roku robie ze 3-4 grow. i nie boje sie ze sie nawozy zestarzeja nie wiem czy organiczne tez mogą tyle stac.
Macky Opublikowano 24 Lutego 2015 Opublikowano 24 Lutego 2015 Cytat Stosuje tez hesi bo to mineralne (nie organiczne ) Hesi to hybryda, w zależności od produktu ma minerały lub składniki organiczne Przykład: Minerały /admin - link do zdjęcia wygasł/ Organika: /admin - link do zdjęcia wygasł/ Jedyne nawozy przy których nie musisz całkowicie przejmować się pH ani EC to BioTabs.
Recommended Posts