psh Posted October 10, 2010 Share Posted October 10, 2010 Witam szukam schematu ktory pokaze mi jak poprawnie zmontowac system napowietrzajacy ziemie w donicach. Gdzies juz czytalem o tym, nie jestem pewien ale czy wystarczy ze przebije rurke przez donice do ziemi i wlacze filtr do akwarium zeby wtlaczalo powietrze do ziemi? Czy to jakis bardziej skomplikowany system? Podobno znacznie poprawia zycie rosliny, i wielkosc zbioru. Z gory dzieki za odpowiedz, Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
SimE Posted October 10, 2010 Share Posted October 10, 2010 Przedstawiamy sposób napowietrzania korzeni który w dość sporym stopniu pomaga roślinom. Potrzebne przedmioty to: - Rurka - Pompka do powietrza od akwarium - Kostka napowietrzająca (do kupienia w zoologicznym) - Rozgałęziacz (opcjonalnie do kilku roślin) zdjęcia wygasły Link to comment Share on other sites More sharing options...
psh Posted October 11, 2010 Author Share Posted October 11, 2010 ooo dzieki wielkie : )) wiec jest tak jak napisalem, rurka wbita w donice i wtlaczane powietrze do ziemi, plus parensacie dziurek w doniczce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inkognito Posted November 4, 2010 Share Posted November 4, 2010 mam pytanie. Stosował ktoś te napowietrzanie ? ile na dobe ma to chodzić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.