Macky Opublikowano 15 Stycznia 2015 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Ładne i zdrowe Jak je teraz podlewać ? według zaleceń producenta nawozów Podlewaj raz a porządnie.
mrtomasz Opublikowano 16 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2015 Jaka pora jest najlepsza? po 1 godzinie świecenia na 5,5h ciemni, czy po 12h słońca? 1 raz dziennie a porządnie (tj. 1,5L wody / doniczke) wystarczy ?
Macky Opublikowano 16 Stycznia 2015 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Ja na 15L donice lałem 1L, jak były małe podlewałem raz na tydzień.
itaka Opublikowano 16 Stycznia 2015 Opublikowano 16 Stycznia 2015 z podlewaniem jest u każdego inaczej,więc ty musisz utrzymywać odpowiednią wilgotność w doniczkach w swoim boxie
Scooby-Doo Opublikowano 16 Stycznia 2015 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Nie ma idealnej pory na podlewanie. Ja podlewam tak jak działkowcy czyli kilka minut po zgaszeniu lamp.Nie bez kozery podlewają zawsze po zachodzie słońca.Zresztą z tego co ostatnio czytałem to ten sposób jest polecany przez "SPLIFF"a. Wybór należy do Ciebie. Pamietaj tylko , żeby nie podlewać przy włączonych i rozgrzanych lampach.
SmakMaroca999 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Lepiej podlewac z rana a nie po zgaszeniu swiatla bo tylko bardziej zwiekszasz wilgotnosc i tak juz sporo podniesiona przez rosliny.A gdy rosliny rosna i gestnieja to w nocy mocno odparowuja bo pobieraja tlen a produkuja dwutlenek wegla ktory jest ciezszy o powietrza i przy podwyzszonym stezeniu podnosi wilgotnosc powietrza zawdziecza sie to fotosyntezie powinienes znac to pojecie z biologii wiec cerkulacja w nocy tez bardzo wazna by na flo nie wlazla plecha.Do pojawienia sie cipek powinienes utrzymywac wilgotnosc w granicy 60-75%,Przy flo 45-55%. Kiedy trzeba podlac to kieruj sie bardziej waga doniczki jaka jest po podlaniu a kiedy sucha ja podlewam obserwujac swoje panie jesli zwisaja im lekko lisci.Teraz trzymam z 70% coco buferowane i podlewam co dzien bo widze po roslinach ile im trzeba.Pozdro i do przodu!
Macky Opublikowano 16 Stycznia 2015 Opublikowano 16 Stycznia 2015 czytałem to ten sposób jest polecany przez "SPLIFF"a. Nie wież we wszystko co tam opisali, czasami wypisują wiele bredni Smaku ma racje, ja także podlewał bym z rana.
Scooby-Doo Opublikowano 17 Stycznia 2015 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Ale nie twierdze , że robie tak dlatego , że tak napisali Od zawsze tak podlewam , a teraz się tylko utwierdziłem Zresztą szczerze mówiąc nie widzę różnicy.Podlewałem tak i tak. Przecież zobaczcie jak jest na oucie.Deszcz nie pada o jednej godzinie czy też porze. I co konopia rośnie jak trzeba , więc każdy sposób jest dobry byle z głową i nie przy lampach.
itaka Opublikowano 17 Stycznia 2015 Opublikowano 17 Stycznia 2015 najlepiej utrzymywać stałą wilgotność,a jak ktoś już sobie nie radzi z podlewaniem to..............
mrtomasz Opublikowano 18 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2015 Roślina nr 3: Dzień 5 Roślina nr 2: Dzień 14 Roślina nr 1: Dzień 18 Roślina nr 1 jest podlewana BioBizz Grow 1ml/L od wczoraj. 1
Recommended Posts